Zapečený lilek s mletým jehněčím masem

Vaříme zdravě
IMG_20200216_215022.jpg
Ingredience
3 x 
800 g jehněčího masa
1 lilek
1 cuketa
2 stroužky česneku
1 lžička mletého oregana
bazalka
1 konzerva loupaných krájených rajčat
200 g rajčatové passaty
1 dcl červeného vína
1/4 hrnku mléka
sůl
pepř
olivový olej
pecorino
mozzarella

Postup

1.Nejprve si namelte jehněčí maso. Použila jsem odřezky, které zbyly při porcování domácího jehněte. Samozřejmě můžete použít již namleté maso. 2.Do rozpálené vyšší pánve si dejte olivový olej, přidejte mleté maso a orestujte, přidejte prolisovaný či posekaný česnek a podlijte červeným vínem. Nechte odpařit a poté osolte, opepřete, přidejte oregano, rajčata a rajčatové pyré. Promíchejte a duste pod pokličkou cca 30 minut. Nakonec přimíchejte mléko. 3.Mezitím si nakrájejte lilek a cuketu na stejné cca 0,5cm plátky, osolte a nechte vypotit.
4.Asi po 10 minutách důkladně osušte papírovou utěrkou a z obou stran opečte na olivovým oleji na grilovací pánvi či plátu dozlatova. Poté osušte přebytečný olej. 5.Jakmile je maso hotové, můžete vrstvit do zapékací mísy. 6.Na dno dejte trochu masového ragů, na to lilek a cuketu, lístky bazalky a pecorino, v tomto pořadí vrstvěte dokud vám suroviny nedojdou. Horní vrstva bude ragů. 7.Posypte pecorinem a naskládejte pokrájenou mozzarellu. 8.Pečte v předehřáté troubě na 190 °C cca 15 minut dozlatova.
IMG_20200216_193209.jpg IMG_20200216_194559.jpg IMG_20200216_204417.jpg IMG_20200216_204848.jpg IMG_20200216_205042.jpg IMG_20200216_211416.jpg IMG_20200216_214955.jpg IMG_20200216_215027.jpg

Připravte si ještě