Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Ratatouille s mozzarellou

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSC_0019.jpg
Ingredience
4 x 
1 větší lilek
2 menší cukety
2 větší rajčata
2 papriky (různé barvy)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
3 lžíce olivového oleje
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
pepř
sůl
2 balíčky mozzarelly

Postup

1.Lilek nakrájejte na kostky, stejně tak cuketu a rajčata. Papriky nakrájejte na proužky. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky.  2.Rozpalte vyšší pánev nebo nepřilnavý hrnec a vlijte do něj dvě lžíce olivového oleje. Poté přidejte nakrájený lilek. Nechte ho zezlátnout a poté přidejte papriky a cibuli. Nechte společně chvíli restovat. Když začne zelenina lehce měknout, přidejte česnek, cuketu a pokrájená rajčata. Vše společně opékejte. 
3.Zalijte konzervou loupaných rajčat, osolte, opepřete, přidejte lístky tymiánu a pokrájený rozmarýn. Přiveďte k varu a poté snižte plamen a nechte 30 minut poloodkryté dusit.  4.Po 30 minutách by měla být voda z rajčat odpařená. Přilijte lžíci olivového oleje a promíchejte. Zeleninu přendejte do zapékací misky a poklaďte plátky mozzarelly. 5.Troubu předehřejte na 190 °C a ratatouille nechte 15 minut zapéct. Podávejte s pečivem.
DSC_0009.jpg DSC_0012.jpg DSC_0016.jpg DSC_0017.jpg

Připravte si ještě