Ratatouille s mozzarellou



Ingredience
4 x 
1 větší lilek
2 menší cukety
2 větší rajčata
2 papriky (různé barvy)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
3 lžíce olivového oleje
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
pepř
sůl
2 balíčky mozzarelly
2 menší cukety
2 větší rajčata
2 papriky (různé barvy)
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
3 lžíce olivového oleje
čerstvý rozmarýn
čerstvý tymián
pepř
sůl
2 balíčky mozzarelly
Postup
1.Lilek nakrájejte na kostky, stejně tak cuketu a rajčata. Papriky nakrájejte na proužky. Cibuli nakrájejte na jemno a česnek na plátky.
2.Rozpalte vyšší pánev nebo nepřilnavý hrnec a vlijte do něj dvě lžíce olivového oleje. Poté přidejte nakrájený lilek. Nechte ho zezlátnout a poté přidejte papriky a cibuli. Nechte společně chvíli restovat. Když začne zelenina lehce měknout, přidejte česnek, cuketu a pokrájená rajčata. Vše společně opékejte.
3.Zalijte konzervou loupaných rajčat, osolte, opepřete, přidejte lístky tymiánu a pokrájený rozmarýn. Přiveďte k varu a poté snižte plamen a nechte 30 minut poloodkryté dusit.
4.Po 30 minutách by měla být voda z rajčat odpařená. Přilijte lžíci olivového oleje a promíchejte. Zeleninu přendejte do zapékací misky a poklaďte plátky mozzarelly.
5.Troubu předehřejte na 190 °C a ratatouille nechte 15 minut zapéct. Podávejte s pečivem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz