Francouzský hruškový koláč
Ingredience
Ø 26 cm
na těsto
2 vejce100 g cukru krupice
špetka soli
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce oleje
1 dcl mléka
máslo na vymazání formy
hladká mouka na vysypání formy
3 větší hrušky
na polevu
1 vejce1 skořicový cukr
80 dkg másla
Postup
1.2 vejce, cukr a špetku soli vyšlehejte do pěny. Poté přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte olej a mléko a ještě společně vyšlehejte.
2.Dortovou formu vymažte máslem a vysypejte hladkou moukou. Do formy nalijte polovinu těsta.
3.Navrch naskládejte oloupené a na plátky nakrájené hrušky. Ty zalijte druhou polovinou těsta.
4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 25 minut.
5.Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte máslo, přisypte skořicový cukr a ruční metlou zašlehejte 1 vejce.
6.Koláč vyndejte z trouby, propíchejte vidličkou a přelijte polevou. Společně pečete dalších 15 minut.
Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz