Francouzský hruškový koláč

Mezinárodní kuchyně
DSCN3983.jpg
Ingredience
 Ø 26 cm

na těsto

2 vejce
100 g cukru krupice
špetka soli
150 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
3 lžíce oleje
1 dcl mléka

máslo na vymazání formy
hladká mouka na vysypání formy
3 větší hrušky

na polevu

1 vejce
1 skořicový cukr
80 dkg másla

Postup

1.2 vejce, cukr a špetku soli vyšlehejte do pěny. Poté přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte olej a mléko a ještě společně vyšlehejte. 2.Dortovou formu vymažte máslem a vysypejte hladkou moukou. Do formy nalijte polovinu těsta. 3.Navrch naskládejte oloupené a na plátky nakrájené hrušky. Ty zalijte druhou polovinou těsta.
4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 25 minut. 5.Mezitím si ve vodní lázni rozpusťte máslo, přisypte skořicový cukr a ruční metlou zašlehejte 1 vejce. 6.Koláč vyndejte z trouby, propíchejte vidličkou a přelijte polevou. Společně pečete dalších 15 minut.
DSCN3963.jpg DSCN3967.jpg DSCN3965.jpg DSCN3953.jpg

Připravte si ještě