Jablečný perník

Ingredience

na těsto
2 vejce100 g cukru krupice
75 ml oleje
300 g oloupaných jablek nastrouhaných nahrubo
175 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky koření do perníku
1 lžíce kokosu
1 lžička vanilkové pasty
na polevu
4 lžíce meruňkové marmelády70 g čokolády na vaření
půl lžíce másla
2 lžíce mléka
Postup
1.Vejce, olej a cukr společně vyšlehejte. Poté přidejte všechny zbývající suroviny na těsto a vše společně promíchejte.
2.Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto nalijte do formy.
3.Troubu předehřejte na 190 °C a pečte 25 - 30 minut.
4.Po vychladnutí perník potřete meruňkovým džemem a polijte čokoládovou polevou. Tu si připravíte rozehřátím čokolády s máslem a přimícháním mléka. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz