Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Jablečný perník

DSC_0377.jpg
Ingredience
 11x24 cm

na těsto

2 vejce
100 g cukru krupice
75 ml oleje
300 g oloupaných jablek nastrouhaných nahrubo
175 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1/2 lžičky koření do perníku
1 lžíce kokosu
1 lžička vanilkové pasty

na polevu

4 lžíce meruňkové marmelády
70 g čokolády na vaření
půl lžíce másla
2 lžíce mléka

Postup

1.Vejce, olej a cukr společně vyšlehejte. Poté přidejte všechny zbývající suroviny na těsto a vše společně promíchejte. 2.Formu na chlebíček vymažte máslem a vysypejte moukou. Těsto nalijte do formy. 3.Troubu předehřejte na 190 °C a pečte 25 - 30 minut.
4.Po vychladnutí perník potřete meruňkovým džemem a polijte čokoládovou polevou. Tu si připravíte rozehřátím čokolády s máslem a přimícháním mléka. Nechte ztuhnout v lednici a podávejte. 
DSC_0369.jpg DSC_0372.jpg DSC_0371.jpg DSC_0376.jpg

Připravte si ještě