Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Mrkvový krém se zázvorem

Vaříme zdravě
DSC_0136.jpg
Ingredience
4 x 

na krém

1 cibule
1 lžíce másla
5 větších mrkví
2 brambory
kus zázvoru (asi 3 cm)
1 lžička kurkumy
špetka muškátového květu
sůl
pepř
1/2 l vody nebo vývaru (kuřecí nebo zeleninový)
1 lžíce medu
pár kapek citrónové šťávy

na dokončení:

zakysaná smetana
sušená nebo čerstvá chilli paprička

Postup

1.Cibuli si oloupejte a nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte máslo a nechte na něm cibuli zesklovatět. 2.Poté přidejte na širší kolečka nakrájenou mrkev, na kostky nakrájené brambory a na plátky pokrájený zázvor. 3.Ještě společně restujte, až se mrkev lehce opeče. Poté ochuťte kurkumou, muškátovým květem, solí a pepřem. Promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem.
4.Nechte společně vařit asi 15 minut, než bude mrkev měkká. Poté rozmixujte ponorným mixérem. 5.Kdyby byla polévka příliš hustá, zřeďte  vodou do požadované konzistence. Přimíchejte med a několik kapek citrónové šťávy, podle chuti dochuťte solí a pepřem.  6.Na talíři přidejte lžíci zakysané smetany a posypte sušenou nebo čerstvou chilli papričkou.
DSC_0129.jpg DSC_0133.jpg

Připravte si ještě