Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

20140507_141142.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

300 g hladké mouky
300 g hnědého cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky skořice
500 g nastrouhané mrkve
150 g pekanových ořechů
200 g rozinek
5 vajec
250 ml slunečnicového oleje
kůra a šťáva z jednoho pomeranče
máslo na vymazání plechu

na krém

200 g krémového sýru Philadelphia
120 g moučkového cukru
1 lžíce  zakysané smetany
1 lžička vanilkového extraktu
75 g povoleného másla

Postup

1.Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte hnědý cukr a skořici. Přidejte mrkev, rozinky a posekané ořechy. 2.Vejce prošlehejte do pěny, přidejte pomerančovou kůru a šťávu a postupně za stálého šlehání přilévejte olej. Vlijte do mísy k ostatním surovinám a důkladně promíchejte. 3.Těsto přesuňte na máslem vymazaný plech a pečte v předehřáté troubě na 170 °C 35 - 40 minut. Nechte zchladnout.
4.Do mísy si dejte povolené máslo a důkladně ho promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Poté přidejte sýr a zakysanou smetanu a vymíchejte v hladký krém, kterým potřete korpus. Krém můžete ozdobit pomocí vidličky.
20140507_083036.jpg 20140507_084828.jpg 20140507_135341.jpg 20140507_141316.jpg

Připravte si ještě