Mrkvové řezy s pekanovými ořechy a krémovou polevou

Ingredience

na těsto
300 g hladké mouky300 g hnědého cukru
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky skořice
500 g nastrouhané mrkve
150 g pekanových ořechů
200 g rozinek
5 vajec
250 ml slunečnicového oleje
kůra a šťáva z jednoho pomeranče
máslo na vymazání plechu
na krém
200 g krémového sýru Philadelphia120 g moučkového cukru
1 lžíce zakysané smetany
1 lžička vanilkového extraktu
75 g povoleného másla
Postup
1.Do mísy prosijte mouku s práškem do pečiva a přimíchejte hnědý cukr a skořici. Přidejte mrkev, rozinky a posekané ořechy.
2.Vejce prošlehejte do pěny, přidejte pomerančovou kůru a šťávu a postupně za stálého šlehání přilévejte olej. Vlijte do mísy k ostatním surovinám a důkladně promíchejte.
3.Těsto přesuňte na máslem vymazaný plech a pečte v předehřáté troubě na 170 °C 35 - 40 minut. Nechte zchladnout.
4.Do mísy si dejte povolené máslo a důkladně ho promíchejte s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem. Poté přidejte sýr a zakysanou smetanu a vymíchejte v hladký krém, kterým potřete korpus. Krém můžete ozdobit pomocí vidličky.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz