Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Mrkvový koláč s povidly a zakysanou smetanou

DSC_0860.jpg
Ingredience
 Ø 26 cm

na těsto

300 g pšeničné celozrnné mouky
200 g hnědého cukru
2 lžičky prášku do pečiva
400 g jemně nastrouhané mrkve
2 oloupaná, jemně nastrouhaná jablka (cca 100 g)
100 g mletých vlašských ořechů
75 ml mléka
150 ml oleje
2 lžičky skořice
4 vejce
na vymazání a vysypání dortové formy: 1 PL másla, kokos

na potření koláče

3 lžíce švestkových povidel
200 g zakysané smetany
1 lžíce moučkového cukru

Postup

1.Ze všech surovin vytvořte těsto. Dortovou formu vymažte máslem a vysypte kokosem. Těsto nalijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 40 minut.
2.Po upečení nechte koláč vychladnout. Poté potřete nejdříve švestkovými povidly a navrch zakysanou smetanou smíchanou s moučkovým cukrem. 
DSC_0861.jpg DSC_0859.jpg

Připravte si ještě