Salát s pečenou zeleninou a sýrem feta


Ingredience
4 x 
1 větší batát (cca 300 g)
1 červená paprika
2 větší červené cibule
300 g růžičkové kapusty
1 PL olivového oleje
sůl
pepř
sušené oregáno
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce javorového sirupu
150 g sýru feta
1 červená paprika
2 větší červené cibule
300 g růžičkové kapusty
1 PL olivového oleje
sůl
pepř
sušené oregáno
na zálivku
3 lžíce olivového oleje2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce javorového sirupu
na dokončení
cca 80 g listového salátu (rukola, polníček, baby špenát, mix...)150 g sýru feta
Postup
1.Batát oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku omyjte a také nakrájejte na kostičky. Růžičkovou kapustu nakrájejte na půlky a cibuli na větší měsíčky. Všechno v míse smíchejte společně s olivovým olejem, solí, pepřem a oregánem.
2.Plech vyložte pečicím papírem a zeleninu na něj rozprostřete. Pečte v troubě na 200 °C cca 35 minut.
3.Na zálivku vyšleháme metličkou společně olivový olej, balzamikový ocet a javorový sirup.
4.Na talíř dejte hrst listového salátu, na to opečenou zeleninu, pokapejte zálivkou a posypte sýrem feta.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz