Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Salát s pečenou zeleninou a sýrem feta

Vaříme zdravě
DSC_0322.jpg
Ingredience
4 x 
1 větší batát (cca 300 g)
1 červená paprika
2 větší červené cibule
300 g růžičkové kapusty
1 PL olivového oleje
sůl
pepř
sušené oregáno

na zálivku

3 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
1 lžíce javorového sirupu

na dokončení

cca 80 g listového salátu (rukola, polníček, baby špenát, mix...)
150 g sýru feta

Postup

1.Batát oloupejte a nakrájejte na kostičky. Papriku omyjte a také nakrájejte na kostičky. Růžičkovou kapustu  nakrájejte na půlky a cibuli na větší měsíčky. Všechno v míse smíchejte společně s olivovým olejem, solí, pepřem a oregánem. 2.Plech vyložte pečicím papírem a zeleninu na něj rozprostřete. Pečte v troubě na 200 °C cca 35 minut. 
3.Na zálivku vyšleháme metličkou společně olivový olej, balzamikový ocet a javorový sirup. 4.Na talíř dejte hrst listového salátu, na to opečenou zeleninu, pokapejte zálivkou a posypte sýrem feta.
DSC_0312.jpg DSC_0325.jpg

Připravte si ještě