Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Batátový krém

Vaříme zdravě
DSCN1334.jpg
Ingredience
4 x 
400 g batátů 
1 větší mrkev
5 menších brambor
1 cibule
1 stroužek česneku
plátek zázvoru
pár kapek limetkové šťávy
150 ml kokosového mléka
50 ml smetany
650 ml zeleninového vývaru 
plocholistá petržel
tymián
sůl
pepř
olivový olej
chilli paprička
zakysaná smetana

Postup

1.Do rozpáleného hrnce nalijte trochu olivového oleje a přisypejte nadrobno pokrájenou cibuli. Restujte a jakmile začne cibule lehce zlátnout, přisypejte posekaný česnek a zeleninu nakrájenou na větší kostky. 2.Pár minut restujte a poté přilijte vývar a přidejte tymián. Vařte do změknutí zeleniny pod pokličkou na středním plameni.  3.Když je zelenina měkká, hrnec odstavte a rozmixujte ji ponormým mixérem. Vraťte hrnec na plotnu a přidejte zázvor (aby uvolnil chuť v polévce, pak jej můžete vyndat).
4.Přilijte kokosové mléko a smetanu a dochuťte veškerým kořením, limetkovou šťávou a chilli. 5.Přidejte posekanou petržel a podávejte s kopečkem zakysané smetany. 
DSCN1337.jpg DSCN1336.jpg

Připravte si ještě