Batátový krém


Ingredience
4 x 
400 g batátů
1 větší mrkev
5 menších brambor
1 cibule
1 stroužek česneku
plátek zázvoru
pár kapek limetkové šťávy
150 ml kokosového mléka
50 ml smetany
650 ml zeleninového vývaru
plocholistá petržel
tymián
sůl
pepř
olivový olej
chilli paprička
zakysaná smetana
1 větší mrkev
5 menších brambor
1 cibule
1 stroužek česneku
plátek zázvoru
pár kapek limetkové šťávy
150 ml kokosového mléka
50 ml smetany
650 ml zeleninového vývaru
plocholistá petržel
tymián
sůl
pepř
olivový olej
chilli paprička
zakysaná smetana
Postup
1.Do rozpáleného hrnce nalijte trochu olivového oleje a přisypejte nadrobno pokrájenou cibuli. Restujte a jakmile začne cibule lehce zlátnout, přisypejte posekaný česnek a zeleninu nakrájenou na větší kostky.
2.Pár minut restujte a poté přilijte vývar a přidejte tymián. Vařte do změknutí zeleniny pod pokličkou na středním plameni.
3.Když je zelenina měkká, hrnec odstavte a rozmixujte ji ponormým mixérem. Vraťte hrnec na plotnu a přidejte zázvor (aby uvolnil chuť v polévce, pak jej můžete vyndat).
4.Přilijte kokosové mléko a smetanu a dochuťte veškerým kořením, limetkovou šťávou a chilli.
5.Přidejte posekanou petržel a podávejte s kopečkem zakysané smetany.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz