Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Sálat z kuskusu s pečenou paprikou a fetou

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSCN0563.jpg
Ingredience
4 x 
200 g kuskusu
2 žluté papriky
hrst černých oliv
2 hrsti polníčku
1 lžíce olivového oleje
pepř
180 g sýru feta

Postup

1.Nejprve si připravte pečené papriky. Ty dejte na pekáč a odkryté pečte na vysoký stupeň cca 20 minut. Během pečení obracejte, aby se opekly ze všech stran (nevadí, když budou opečené do černé barvy). Poté je vložte do igelitového sáčku, nebo do mísy přikryté fólií. 2.Po několika minutách vyndejte a sloupněte slupku (díky zapaření, půjde lépe sloupnout). Následně papriky nakrájejte na kostky.
3.Kuskus si připravte dle instrukcí na obalu a dejte ho do mísy. Přidejte papriky, nakrájené černé olivy na kolečka, polníček (můžete použít klidně rukolu), přilijte olivový olej a opepřete. 4.Nechte prochladnout a poté posypte rozdrobenou či pokrájenou fetou.
DSCN0560.jpg DSCN0562.jpg

Připravte si ještě