Salát s pečenou dýní


Ingredience
2 x 
1 malá dýně hokaido
hrst lískových oříšků
2 červené cibule
1 kelímek ricotty
olivový olej
1 lžíce medu
směs listových salátů cca 150 g (použila jsem rukolu a ledový salát)
2 lžičky balzamikového krému nebo octu
sůl
pepř
1 lžíce másla
hrst lískových oříšků
2 červené cibule
1 kelímek ricotty
olivový olej
1 lžíce medu
směs listových salátů cca 150 g (použila jsem rukolu a ledový salát)
2 lžičky balzamikového krému nebo octu
sůl
pepř
1 lžíce másla
Postup
1.Dýni hokaido omyjte a neoloupanou ji rozkrojte napůl. Vydlabejte všechna semínka a nakrájejte ji na proužky.
2.Rozložte je na plech a rovnoměrně pokapejte asi dvěma lžicemi olivového oleje. Pečte odkryté v troubě na 200 °C zhruba 40 minut.
3.Lískové oříšky krátce opražte na suché pánvi. Směs salátů promíchejte s olivovým olejem, balzamikovým krémem nebo octem, osolte a opepřete.
4.Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli. Spíše ji duste, aby nezhnědla.
5.Když cibule změkne, přidejte k ní med, osolte ji, opepřete a nechte ještě chvíli společně opékat.
6.Na talíř naskládejte nejdříve ochucené listové saláty, navrch kousky opečené dýně, opražené oříšky, cibulku a nakonec lžicí přidejte kousky ricotty.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz