Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Salát s pečenou dýní

Vaříme zdravě
DSC_0508.jpg
Ingredience
2 x 
1 malá dýně hokaido
hrst lískových oříšků
2 červené cibule
1 kelímek ricotty
olivový olej
1 lžíce medu
směs listových salátů cca 150 g (použila jsem rukolu a ledový salát)
2 lžičky balzamikového krému nebo octu
sůl
pepř
1 lžíce másla

Postup

1.Dýni hokaido omyjte a neoloupanou ji rozkrojte napůl. Vydlabejte všechna semínka a nakrájejte ji na proužky. 2.Rozložte je na plech a rovnoměrně pokapejte asi dvěma lžicemi olivového oleje. Pečte odkryté v troubě na 200 °C zhruba 40 minut. 3.Lískové oříšky krátce opražte na suché pánvi. Směs salátů promíchejte s olivovým olejem, balzamikovým krémem nebo octem, osolte a opepřete. 4.Cibule oloupejte a nakrájejte na proužky. V rendlíku rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou cibuli. Spíše ji duste, aby nezhnědla.
5.Když cibule změkne, přidejte k ní med, osolte ji, opepřete a nechte ještě chvíli společně opékat. 6.Na talíř naskládejte nejdříve ochucené listové saláty, navrch kousky opečené dýně, opražené oříšky, cibulku a nakonec lžicí přidejte kousky ricotty.
DSC_0504.jpg DSC_0505.jpg

Připravte si ještě