Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Jehněčí se zeleninou na černém pivu

DSC_0135.jpg
Ingredience
4 x 
1 kg jehněčí kýty bez kosti
150 ml černého piva
2 cibule
2 stroužky česneku
4 střední mrkve
hrst růžičkové kapusty
0,5 l zeleninového vývaru
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
sůl
pepř
hladkolistá petržel na posypání

Postup

1.Jehněčí maso očistěte a nakrájejte na větší kostky. Cibuli nakrájejte na klínky a mrkev na větší kolečka. 2.V hrnci rozpalte olej a orestujte na něm maso. Když je maso opečené, přidejte cibuli a mrkev. Vše společně restujte. Když je všechno opečené, zaprašte maso se zeleninou hladkou moukou a důkladně promíchejte. Společně provařte za stálého míchání. Vše zalijte pivem. 3.Nechte 5 minut společně vařit, aby se odpařil alkohol z piva. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Společně vařte doměkka, trvá to cca 1 - 1,5 hodiny. Přibližně 20 minut před koncem přidejte růžičkové kapustičky očištěné a nakrájené na čtvrtky.
4.Když je vše měkké, můžete dochutit solí a pepřem. Nakonec posypejte nasekanou petrželkou. Podávejte s rýží, bramborem či bramborovou kaší nebo s pečivem.  5.Pokud používáte tlakový hrnec, doba vaření je cca 20 - 25 minut. Na posledních 5 minut přidejte růžičkovou kapustu.
DSC_0121.jpg DSC_0128.jpg DSC_0129.jpg DSC_0137.jpg

Připravte si ještě