Zapečený lilek s kuskusem a žampiony


Ingredience
2 x 
2 lilky
3 rajčata
5 větších žampionů
1 menší červená cibule
3 stroužky česneku
100 g kuskusu připraveného podle návodu(váha v suchém stavu)
olivový olej
sůl
pepř
čerstvý tymián
sýr pecorino
čerstvá petrželka
3 rajčata
5 větších žampionů
1 menší červená cibule
3 stroužky česneku
100 g kuskusu připraveného podle návodu(váha v suchém stavu)
olivový olej
sůl
pepř
čerstvý tymián
sýr pecorino
čerstvá petrželka
Postup
1.Lilky si omyjte a podélně rozkrojte na dvě poloviny. Plech s vyšším okrajem nebo zapékací mísu si vymažte olivovým olejem. Z lilků vydlabejte vnitřní část, která obsahuje semínka.
2.Lilky vyskládejte vedle sebe do zapékací mísy, nasolte je a pokapejte olivovým olejem.
3.Cibuli si nakrájete nadrobno, stejně tak žampiony a rajčata.
4.Rozpalte si pánev, nalijte do ní půl lžíce olivového oleje a nasypte cibulku. Nechte ji zesklovatět, pak přidejte žampiony.
5.Společně restujte. Když jsou žampiony lehce opečené a měkké, přidejte pokrájená rajčata, prolisovaný česnek a čerstvý tymián.
6.Když jsou rajčata měkká a lehce rozvařená, přidejte do pánve uvařený kuskus. Osolte a opepřete. Vše společně chvíli povařte, vypněte sporák a vmíchejte hrst strouhaného pecorina.
7.Směsí rovnoměrně naplňte vydlabané lilky a navrch opět posypte trochou strouhaného sýra a zakápněte olivovým olejem.
8.Pečte přikryté alobalem do změknutí. Bude to trvat zhruba 45 minut, záleží na velikosti lilků.
9.Na talíři posypte petrželkou a můžete posypat sýrem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz