Filet z pražmy zlaté s fazolkami a rajčaty



Ingredience
4 x 
2 pražmy zlaté
sůl
pepř
olivový olej
2 hrsti cherry rajčat
2 plechovky bílých fazolí
bazalka
1 stroužek česneku
1 citron
půl lžíce másla
sůl
pepř
olivový olej
2 hrsti cherry rajčat
2 plechovky bílých fazolí
bazalka
1 stroužek česneku
1 citron
půl lžíce másla
Postup
1.Nejdříve si vyfiletujte pražmu, aby vám vznikly 4 filety bez kostí. Na internetu je plno videonávodů jak to udělat.
2.Filety opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Na straně s kůží udělejte ostrým nožem několik mělkých zářezů.
3.Osolte a opepřete z obou stran a důkladně potřete olivovým olejem. Dejte stranou.
4.Rozpalte pánev a poté na ni nalijte olivový olej. Přidejte cherry rajčata a za občasného prohazování nechte restovat asi 2 minuty. Když začnou rajčata lehce karamelizovat, přidejte scezené fazole, posekaný stroužek česneku, citronovou kůru z půlky citronu, osolte a opepřete.
5.Nechte společně asi 2 minuty prohřát na středním plameni. Na závěr přidejte posekanou bazalku.
6.Dejte stranou a přikryjte pokličkou, aby směs nevychladla.
7.Nyní si vezměte jinou pánev a rozpalte ji na středním stupni. Poté vložte filety kůží dolů a restujte bez otáčení 3 minuty. Poté otočte a restujte další 2 minuty.
8.Ke konci přidejte do pánve máslo. Filety vyndejte na talíř a do pánve ještě dejte opéct na kolečka citron, stačí jen chvilku z obou stran, aby lehce zkaramelizoval.
9.Na talíři podávete posypané čerstvou bazalkou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz