Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Filet z pražmy zlaté s fazolkami a rajčaty

Vaříme zdravě Rychlá jídla
DSC_0856.jpg
Ingredience
4 x 
2 pražmy zlaté
sůl
pepř
olivový olej
2 hrsti cherry rajčat
2 plechovky bílých fazolí
bazalka
1 stroužek česneku
1 citron
půl lžíce másla

Postup

1.Nejdříve si vyfiletujte pražmu, aby vám vznikly 4 filety bez kostí. Na internetu je plno videonávodů jak to udělat.  2.Filety opláchněte a osušte papírovou utěrkou. Na straně s kůží udělejte ostrým nožem několik mělkých zářezů. 3.Osolte a opepřete z obou stran a důkladně potřete olivovým olejem. Dejte stranou. 4.Rozpalte pánev a poté na ni nalijte olivový olej. Přidejte cherry rajčata a za občasného prohazování nechte restovat asi 2 minuty. Když začnou rajčata lehce karamelizovat, přidejte scezené fazole, posekaný stroužek česneku, citronovou kůru z půlky citronu, osolte a opepřete. 
5.Nechte společně asi 2 minuty prohřát na středním plameni. Na závěr přidejte posekanou bazalku. 6.Dejte stranou a přikryjte pokličkou, aby směs nevychladla. 7.Nyní si vezměte jinou pánev a rozpalte ji na středním stupni. Poté vložte filety kůží dolů a restujte bez otáčení 3 minuty. Poté otočte a restujte další 2 minuty. 8.Ke konci přidejte do pánve máslo. Filety vyndejte na talíř a do pánve ještě dejte opéct na kolečka citron, stačí jen chvilku z obou stran, aby lehce zkaramelizoval. 9.Na talíři podávete posypané čerstvou bazalkou.
DSC_0851.jpg DSC_0852.jpg DSC_0854.jpg DSC_0858.jpg

Připravte si ještě