Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem

DSCN3630.jpg
DSCN3626.jpg
Ingredience
2 x 

na pstruha

2 pstruzi
3 lžíce oleje
100 g másla
sůl
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky

na brambory

2 velké brambory
sůl
pepř
3 lžíce zakysané smetany
kopr
pažitka
kousek másla

na blanšírovaný chřest

zelené chřestové oddenky (cca 16 ks)
voda
2 lžičky soli
3 lžičky cukru
1 lžíce másla
1,5 lžíce citronové šťávy

Postup

1.Brambory důkladně omyjte, osušte a každou zvlášť zabalte do alobalu. 2.Pečte na mřížce v troubě na 190 °C zhruba 45 minut. Poté vyndejte z alobalu, rozřízněte napůl a vložte plátek másla. 3.Zakysanou smetanu ochuťte solí a pepřem a smíchejte s nasekaným koprem a pažitkou. Brambory naplňte zakysanou smetanou a ještě navrch posypte pažitkou. 4.Pstruhy omyjte a důkladně osušte. Osolte a okmínujte ze všech stran (i zevnitř), poté obalte v mouce.
5.Chřestovým oddenkům odřízněte dřevnaté konce a svažte je zhruba po osmi potravinovým provázkem. 6.Do vysokého hrnce nalijte vodu (chřestu by měly špičky koukat nad vodu) a přidejte sůl, cukr, máslo, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Chřest vařte cca 5 minut (podle tloušťky oddenků).
DSCN3632.jpg DSCN3628.jpg

Připravte si ještě