Pstruh s blanšírovaným chřestem a pečeným bramborem


Ingredience
2 x 
na pstruha
2 pstruzi3 lžíce oleje
100 g másla
sůl
drcený kmín
2 lžíce hladké mouky
na brambory
2 velké bramborysůl
pepř
3 lžíce zakysané smetany
kopr
pažitka
kousek másla
na blanšírovaný chřest
zelené chřestové oddenky (cca 16 ks)voda
2 lžičky soli
3 lžičky cukru
1 lžíce másla
1,5 lžíce citronové šťávy
Postup
1.Brambory důkladně omyjte, osušte a každou zvlášť zabalte do alobalu.
2.Pečte na mřížce v troubě na 190 °C zhruba 45 minut. Poté vyndejte z alobalu, rozřízněte napůl a vložte plátek másla.
3.Zakysanou smetanu ochuťte solí a pepřem a smíchejte s nasekaným koprem a pažitkou. Brambory naplňte zakysanou smetanou a ještě navrch posypte pažitkou.
4.Pstruhy omyjte a důkladně osušte. Osolte a okmínujte ze všech stran (i zevnitř), poté obalte v mouce.
5.Chřestovým oddenkům odřízněte dřevnaté konce a svažte je zhruba po osmi potravinovým provázkem.
6.Do vysokého hrnce nalijte vodu (chřestu by měly špičky koukat nad vodu) a přidejte sůl, cukr, máslo, citronovou šťávu a přiveďte k varu. Chřest vařte cca 5 minut (podle tloušťky oddenků).


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz