Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Pečený losos se špenátovými brambory

DSCN1591.jpg
Ingredience
4 x 

na lososa

4 steaky z lososa s kůží
6 lžic olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
čerstvá bazalka
čerstvé oregáno
4 plátky citrónu
kousek másla

na brambory

750 g brambor
250 g listového špenátu
sůl
pepř
1 lžíce másla
5 lžic smetany
parmazán

Postup

1.Do mísy nalijte olivový olej a citronovou šťávu. Steaky z lososa osolte a opepřete z obou stran. Bylinky nakrájejte nadrobno a společně s lososem vložte do oleje s citronem. 2.Promíchejte a nechte asi hodinu marinovat v ledničce. 3.Lososa vyjměte, na každý steak dejte kousek másla a plátek citronu. Zabalte do alobalu, vložte do pekáčku a pečte v troubě zhruba 30 minut.
4.Mezitím co se peče losos si připravte brambory. Oloupejte je a nakrájejte je na kostky, osolte a společně se špenátem vařte v páře do změknutí. 5.Přendejte do hlubší pánve, přidejte kousek másla, zalijte smetanou a zastrouhejte parmazánem. Zamíchejte a nechte společně chvíli provařit.  6.Přidejte k lososovi a na talíři ještě zastrouhejte parmazánem.
DSCN1584.jpg DSCN1599.jpg

Připravte si ještě