Losos po asijsku


Ingredience
4 x 
4 filety z lososa (po 200 g)
8 lžic teriyaki omáčky
8 lžic sojové omáčky
pár kapek rybí omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce medu
6 lžic třtinového cukru
6 cm strouhaného zázvoru
2 mrkve
2 papriky
plocholistá petržel
sezam
jasmínová rýže k podávání
8 lžic teriyaki omáčky
8 lžic sojové omáčky
pár kapek rybí omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce medu
6 lžic třtinového cukru
6 cm strouhaného zázvoru
2 mrkve
2 papriky
plocholistá petržel
sezam
jasmínová rýže k podávání
Postup
1.Nejprve si připravte marinádu smícháním omáček, cukru, medu a zázvoru. Promíchejte a vložte filety z lososa (bez kůže) a nechte marinovat minimálně 20 minut.
2.Poté lososa vyndejte z marinády, vložte do zapékací mísy, posypte sezamem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 12 minut, poté přidejte teplotu na 220 °C a dopečte (cca 5 minut).
3.Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje zprudka orestujte nakrájenou mrkev a papriku na širší proužky (restujte asi 2 minuty, aby byla zelenina opečená, ale na skus) - poté zalijte zbytkem marinády a nechte prohřát.
4.Nakonec přimíchejte posekanou petržel. Podávejte s jasmínovou rýží.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz