Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Losos po asijsku

Mezinárodní kuchyně
DSCN1965.jpg
Ingredience
4 x 
4 filety z lososa (po 200 g)
8 lžic teriyaki omáčky
8 lžic sojové omáčky
pár kapek rybí omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
2 lžíce medu
6 lžic třtinového cukru
6 cm strouhaného zázvoru
2 mrkve
2 papriky
plocholistá petržel
sezam
jasmínová rýže k podávání

Postup

1.Nejprve si připravte marinádu smícháním omáček, cukru, medu a zázvoru. Promíchejte a vložte filety z lososa (bez kůže) a nechte marinovat minimálně 20 minut. 2.Poté lososa vyndejte z marinády, vložte do zapékací mísy, posypte sezamem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 12 minut, poté přidejte teplotu na 220 °C a dopečte (cca 5 minut).
3.Mezitím si na pánvi na troše olivového oleje zprudka orestujte nakrájenou mrkev a papriku na širší proužky (restujte asi 2 minuty, aby byla zelenina opečená, ale na skus) - poté zalijte zbytkem marinády a nechte prohřát. 4.Nakonec přimíchejte posekanou petržel. Podávejte s jasmínovou rýží.
DSCN1945.jpg DSCN1950.jpg DSCN1951.jpg DSCN1956.jpg

Připravte si ještě