Kuřecí satay s arašídovou omáčkou


Ingredience
4 x 
na špíz:
800 g kuřecích prsou
8 lžic sojové omáčky
2 lžíce tapiokového (nebo kukuřičného) škrobu
3 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru
8 lžic sojové omáčky
2 lžíce tapiokového (nebo kukuřičného) škrobu
3 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru
na arašídovou omáčku:
3 lžíce arašídového nebo jiného oleje
5 lžic arašídového másla
6 lžic vody (nebo dle potřeby)
1 lžička chilli
5 lžic arašídového másla
6 lžic vody (nebo dle potřeby)
1 lžička chilli
Postup
1.Kuřecí maso nakrájejte na 2cm kousky a dejte do mísy. V jiné misce si smíchejte sojovou omáčku, škrob a nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Vše smíchejte a nalijte na maso.
2.Promíchejte a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny. Připravte si bambusové špejle a namočte je do vody alespoň na 20 minut.
3.Předehřejte si gril nebo grilovací pánev a maso napíchejte na špejle. Špízy opékejte cca 4 minuty z každé strany.
4.Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku rozehřejte olej a přidejte arašídové máslo, chilli a vodu a zahřívejte asi 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí.
5.Dle potřeby přidejte vodu, abyste dosáhli požadované kozistence. Podávejte s rýží.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz