Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Mezinárodní kuchyně
DSCN2307.jpg
Ingredience
4 x 

na špíz:

800 g kuřecích prsou
8 lžic sojové omáčky
2 lžíce tapiokového (nebo kukuřičného) škrobu
3 stroužky česneku
4cm kousek zázvoru

na arašídovou omáčku: 

3 lžíce arašídového nebo jiného oleje
5 lžic arašídového másla
6 lžic vody (nebo dle potřeby)
1 lžička chilli

Postup

1.Kuřecí maso nakrájejte na 2cm kousky a dejte do mísy. V jiné misce si smíchejte sojovou omáčku, škrob a nadrobno nakrájený česnek a zázvor. Vše smíchejte a nalijte na maso. 2.Promíchejte a dejte do ledničky alespoň na 2 hodiny. Připravte si bambusové špejle a namočte je do vody alespoň na 20 minut. 3.Předehřejte si gril nebo grilovací pánev a maso napíchejte na špejle. Špízy opékejte cca 4 minuty z každé strany.
4.Mezitím si připravte omáčku. V rendlíku rozehřejte olej a přidejte arašídové máslo, chilli a vodu a zahřívejte asi 3 minuty, dokud se máslo nerozpustí. 5.Dle potřeby přidejte vodu, abyste dosáhli požadované kozistence. Podávejte s rýží. 
DSCN2309.jpg DSCN2303.jpg

Připravte si ještě