Indické máslové kuře

Mezinárodní kuchyně
DSC_0213.jpg
Mezinárodní kuchyně
DSCN4675.jpg
Ingredience
4 x 
4 kuřecí stehna 

na marinádu 

1 malý bílý jogurt
2 stroužky česneku
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička koření tandoori masala
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
1/2 lžičky soli
1/2 lžičky sladké papriky
1/2 lžičky chilli
1/2 lžičky mletého kmínu
špetka pepře
1 lžíce citronové šťávy

na omáčku

2 lžíce másla
2 konzervy loupaných rajčat
2 lžičky hnědého cukru
1 cm zázvoru (strouhaného)
1 lžička chilli
1/2 lžičky koření tandoori masala
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky sladké papriky
špetka soli
špetka pepře
1 lžička citronové šťávy

na dokončení

1 lžíce másla
100 ml smetany na vaření
sekaná petrželka nebo koriandr

Postup

1.Nejprve si připravte marinádu smícháním bílého jogurtu s veškerým kořením a citronovou šťávou. Do marinády vložte kuřecí stehna, která si nejprve z vrchní strany nařežte a důkladně je v marinádě obalte. Uložte do lednice alespoň na hodinu, nejlépe však přes noc. 2.Poté kuře vyndejte a dejte péct do trouby pod gril (cca 45 minut, na 180 °C aby bylo důkladně opečené dozlatova, ke konci můžete přidat teplotu).  3.Těsně před dokončením si připravte omáčku. Do hrnce si dejte máslo a nehte ho rozehřát, potom přidejte zázvor a veškeré koření a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo, ale nezačalo se pálit - postačí několik vteřin.
4.Přilijte loupaná rajčata a promíchejte, přidejte hnědý cukr, sůl, pepř a citronovou šťávu a na mírném plameni krátce provařte. 5.Poté do omáčky dejte kuře, aby se ještě provařilo uvnitř. Sundejte z plotny, přidejte máslo, přilijte smetanu a přisypte petrželku. Podávejte s rýží.
DSCN0228.jpg DSCN0226.jpg DSC_0194.jpg DSC_0201.jpg

Připravte si ještě