Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Indická žlutá rýže s kešu a rozinkami

Mezinárodní kuchyně
IMG_20190119_152417.jpg
Ingredience
4 x 
1 a 1/2 hrnku rýže basmati
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky kari
sůl
3 hrnky vody
hrst rozinek
hrst kešu ořechů

Postup

1.V hrnci si rozpalte ghí, přidejte koření a cukr a asi minutu míchejte na středním plameni. 2.Důkladně přimíchejte rýži, aby se celá obalila kořením a restujte asi 2 minuty za stálého míchání. 3.Přilijte vodu a přiveďte k varu. Nechte probublávat s poodkrytou pokličkou při nízké teplotě asi 14 minut.
4.Mezitím si na suché pánvi orestujte kešu ořechy. 5.Nakonec k rýži přimíchejte rozinky (je dobré je před tím namočit do horké vody alespoň na půl hodiny)a opražené kešu ořechy. 6.Nejlépe se hodí k indickým pokrmům.
IMG_20190119_144915.jpg IMG_20190119_152420.jpg

Připravte si ještě