Indické kuřecí kari


Ingredience
4 x 
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
2 celé skořice
4 cm zázvoru
2 stroužky česneku
chilli paprička
sůl
1 konzerva krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
3 lžíce bílého jogurtu
8 kuřecích horních stehen
3 lžíce mletých kešu ořechů
1 lžička koření garam masala
1 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
2 celé skořice
4 cm zázvoru
2 stroužky česneku
chilli paprička
sůl
1 konzerva krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
3 lžíce bílého jogurtu
8 kuřecích horních stehen
3 lžíce mletých kešu ořechů
1 lžička koření garam masala
Postup
1.Do hrnce či vysoké pánve dejte rozehřát ghí a olej na střední teplotu. Přidejte celý kmín a skořici a nechte v oleji uvolnit chutě asi minutu. Míchejte.
2.Přidejte strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a chilli papričku. Za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Konzervu rajčat si rozmixujte pomocí tyčového mixéru (nebo můžete místo rajčat použít rovnou passatu) a vlijte do hrnce a promíchejte.
3.Vařte pár minut, přidejte rajčatový protlak, mletý kmín, kurkumu a koriandr a sůl.
4.Jogurt si v malé mističce promíchejte a pomalu ho za stálého míchání přidávejte do omáčky. Nechte projít varem a přidejte kuřecí stehna. Ta jsem si vykostila a sundala kůži. Kosti nevyhazujte, můžou se vám hodit na vývar.
5.Hrnec přiklopte a vařte asi 30 minut na středním plameni.
6.Teď do omáčky přimíchejte poslední suroviny, a to mleté kešu oříšky a garam masalu.
7.Podávejte s rýží.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz