Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Indické kuřecí kari

Mezinárodní kuchyně
50183047_326110517997266_4121472770682912768_n.jpg
Ingredience
4 x 
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce oleje
1 lžička celého kmínu
2 celé skořice
4 cm zázvoru
2 stroužky česneku
chilli paprička
sůl
1 konzerva krájených rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky mletého koriandru
3 lžíce bílého jogurtu
8 kuřecích horních stehen
3 lžíce mletých kešu ořechů
1 lžička koření garam masala

 

Postup

1.Do hrnce či vysoké pánve dejte rozehřát ghí a olej na střední teplotu. Přidejte celý kmín a skořici a nechte v oleji uvolnit chutě asi minutu. Míchejte. 2.Přidejte strouhaný zázvor, prolisovaný česnek a chilli papričku. Za stálého míchání restujte asi 2 minuty. Konzervu rajčat si rozmixujte pomocí tyčového mixéru (nebo můžete místo rajčat použít rovnou passatu) a vlijte do hrnce a promíchejte. 3.Vařte pár minut, přidejte rajčatový protlak, mletý kmín, kurkumu a koriandr a sůl.
4.Jogurt si v malé mističce promíchejte a pomalu ho za stálého míchání přidávejte do omáčky. Nechte projít varem a přidejte kuřecí stehna. Ta jsem si vykostila a sundala kůži. Kosti nevyhazujte, můžou se vám hodit na vývar. 5.Hrnec přiklopte a vařte asi 30 minut na středním plameni. 6.Teď do omáčky přimíchejte poslední suroviny, a to mleté kešu oříšky a garam masalu. 7.Podávejte s rýží.
IMG_20190119_142017.jpg IMG_20190119_143603.jpg IMG_20190119_143749.jpg 49947941_589910874814191_1506050417149083648_n.jpg

Připravte si ještě