Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kořeněné kuřecí paličky se špenátem

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
DSCN0621.jpg
Ingredience
4 x 
8 kuřecích paliček (spodní stehna)
2 velké hrsti špenátu
400 ml smetany na vaření
sůl
pepř
kurkuma
mletý kmín
koření tandoori masala
2 stroužky česneku
cca 2 cm zázvoru
1 menší chilli paprička (dle chuti)
olej
3 lžíce rajského protlaku
sekaná petrželka
jasmínová nebo basmati rýže

Postup

1.Nejprve si předehřejte troubu na 200 °C a připravte si paličky následujícím způsobem: aby se lépe propekly u kosti, prořízněte si je z jedné strany podél kosti zleva i zprava. 2.Dále paličky okořeňte: osolte je, opepřete a posypte kmínem, kurkumou a tandoori masala, polijte trochou oleje a důkladně promněte paličky s kořením, aby se v něm obalily. 3.Dále si připravte pánev a rozehřejte si na ní řepkový nebo slunečnicový olej. Do rozpáleného oleje vložte paličky a důkladně opečte z obou stran dozlatova (nejprve stranou s kůží a pak vnitřní prokrojenou částí).   4.Poté vložte stehýnka do pekáčku, podlijte trochou vody a pečte v troubě přikryté cca 15-20 minut.
5.Jakmile dáte kuře do trouby, připravte si rýži a asi po 10 minutách si připravte omáčku. Do pánve po restování kuřete přilijte ještě trošku oleje a přisypte po 1 lžičce mletého kmínu, kurkumy a tandoori masala a krátce orestujte, aby se koření rozvonělo. 6.Přidejte posekaný česnek, zázvor a chilli papričku. Opět krátce opečte a přidejte rajský protlak. Promíchejte, zalijte smetanou a přisypte špenát. Provařte a zkontrolujte kuře a rýži. 7.Jakmile jsou paličky hotové, vložte je do omáčky a můžete přilít i část výpeku z pečení. Podávejte s rýži a posypané petrželkou.
DSCN0619.jpg DSCN0623.jpg

Připravte si ještě