Indická žlutá rýže s hráškem


Ingredience
4 x 
1 a 1/2 hrnku rýže basmati
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky kari
sůl
3 hrnky vody
hrst mraženého hrášku
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky kari
sůl
3 hrnky vody
hrst mraženého hrášku
Postup
1.V hrnci si rozpalte ghí, přidejte koření a cukr a asi minutu míchejte na středním plameni.
2.Důkladně přimíchejte rýži, aby se celá obalila kořením a restujte asi 2 minuty za stálého míchání.
3.Přilijte vodu a přiveďte k varu. Nechte probublávat s poodkrytou pokličkou při nízké teplotě asi 12 minut (až bude skoro hotová).
4.Poté do hrnce vhoďte hrášek, přiklopte pokličkou a ještě pár minut vařte.
5.Nejlépe se hodí k indickým pokrmům.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz