Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Indická žlutá rýže s hráškem

Mezinárodní kuchyně
50414306_775382219496143_7788264712679981056_n.jpg
Ingredience
4 x 
1 a 1/2 hrnku rýže basmati
2 lžíce ghí (přepuštěné máslo)
1 lžíce hnědého cukru
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/4 lžičky kari
sůl
3 hrnky vody
hrst mraženého hrášku

 

Postup

1.V hrnci si rozpalte ghí, přidejte koření a cukr a asi minutu míchejte na středním plameni. 2.Důkladně přimíchejte rýži, aby se celá obalila kořením a restujte asi 2 minuty za stálého míchání. 3.Přilijte vodu a přiveďte k varu. Nechte probublávat s poodkrytou pokličkou při nízké teplotě asi 12 minut (až bude skoro hotová).
4.Poté do hrnce vhoďte hrášek, přiklopte pokličkou a ještě pár minut vařte. 5.Nejlépe se hodí k indickým pokrmům.
IMG_20190119_144729.jpg 50666135_2369384563104445_4269780297811230720_n.jpg

Připravte si ještě