Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Krevetové kari se špenátem

Mezinárodní kuchyně Vaříme zdravě
DSCN2014.jpg
Ingredience
4 x 
6 PL žluté kari pasty (domácí či kupované)
600 ml kokosového mléka
500 g bělomasé ryby
250 g krevet
250 g listového špenátu
sůl
olej

na kari pastu

3 cm zázvoru
citronová tráva (asi 20 cm)
hrst koriandru
chilli paprička
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička kari koření
1 lžíce oleje

Postup

1.Nejprve si připravte kari pastu. Vložte všechny suroviny do vysoké nádoby a rozmixujte ponorným mixérem do hladké pasty (citronovou trávu si nejprve pobouchejte tupou stranou nože - uvolní se tak aroma). 2.Pak si v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte kari pastu. Asi minutu restujte a poté přilijte kokosové mléko. Promíchejte, přiveďte k varu a vložte rybu nakrájenou na větší kostky a pár minut vařte na mírném plameni.  
3.Dále přidejte špenát a krevety (pokud máte syrové, nebo mražené vložte je dříve, zároveň s rybou). Povařte a dle chuti osolte. Podávejte s ryží. 
DSCN1998.jpg DSCN2004.jpg DSCN2007.jpg DSCN2024.jpg

Připravte si ještě