Krevetové kari se špenátem



Ingredience
4 x 
6 PL žluté kari pasty (domácí či kupované)
600 ml kokosového mléka
500 g bělomasé ryby
250 g krevet
250 g listového špenátu
sůl
olej
citronová tráva (asi 20 cm)
hrst koriandru
chilli paprička
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička kari koření
1 lžíce oleje
600 ml kokosového mléka
500 g bělomasé ryby
250 g krevet
250 g listového špenátu
sůl
olej
na kari pastu
3 cm zázvorucitronová tráva (asi 20 cm)
hrst koriandru
chilli paprička
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička kari koření
1 lžíce oleje
Postup
1.Nejprve si připravte kari pastu. Vložte všechny suroviny do vysoké nádoby a rozmixujte ponorným mixérem do hladké pasty (citronovou trávu si nejprve pobouchejte tupou stranou nože - uvolní se tak aroma).
2.Pak si v hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte kari pastu. Asi minutu restujte a poté přilijte kokosové mléko. Promíchejte, přiveďte k varu a vložte rybu nakrájenou na větší kostky a pár minut vařte na mírném plameni.
3.Dále přidejte špenát a krevety (pokud máte syrové, nebo mražené vložte je dříve, zároveň s rybou). Povařte a dle chuti osolte. Podávejte s ryží.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz