Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Těstoviny s krevetami a chorizem

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
IMG_20181111_132844.jpg
Ingredience
4 x 
350 g těstovin (tagliatelle)
2 konzervy loupaných rajčat (krájených)
hrst bazalky
hrst listové petržele
150 g choriza
500 g krevet (vařených)
sůl
pepř
chilli
1 lžíce olivového oleje
pecorino

Postup

1.Jako první si zpracujte krevety. Kupuji vařené neloupané krevety, které je potřeba před použitím oloupat a vyndat střívko. To vyndáte po podélném naříznutí krevety po celé délce. 2.Mezitím si dejte vařit vodu na těstoviny, ty poté vařte dle času uvedeného na obalu.   3.Rozpalte pánev, přidejte olivový olej a vsypte na kolečka pokrájené chorizo. 4.Opečte do zlatova a přidejte krevety. Promíchejte, krátce orestujte a přilijte konzervovaná rajčata.
5.Důkladně promíchejte, osolte, opepřete, přidejte sušenou či čerstvou chilli papričku. Poté pokrájejte bylinky a přidejte do omáčky. Nakonec do pánve k omáčce přidejte scezené těstoviny s trochou vody z jejich vaření.  6.Můžete podávat se strouhaným pecorinem či parmazánem.
IMG_20181111_130917.jpg IMG_20181111_131329.jpg IMG_20181111_131817.jpg IMG_20181111_132805.jpg

Připravte si ještě