Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Asijská nudlová polévka

Mezinárodní kuchyně
DSCN1212.jpg
Ingredience
4 x 

na vývar

2 kuřecí hřbety
1 mrkev
kousek pórku
1 červená cibule
kousek chilli papričky
kousek zázvoru
3 stroužky česneku
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
1 badyán
10 kuliček celého pepře
sůl
máslo
voda

na dokončení 

1 mrkev
kousek zelené části pórku
bambusové výhonky
1 lžička sojové omáčky
1/2 lžičky rybí omáčky
1 stroužek česneku
čínské nudle

Postup

1.Na másle si opečte kuřecí hřbety ze všech stran. Poté máslo vylijte a zalijte maso studenou vodou. 2.Přidejte veškerou zeleninu pokrájenou na kousky a koření. Vývar vařte 1 hodinu. Poté sceďte a vraťe vývar zpět na sporák. 3.Přidejte pokrájenou mrkev na julienne. Chvíli vařte (mrkev se nesmí rozvařit) a přidejte česnek na plátky, zelený pórek na nudličky, chilli papričku z vývaru, obrané kuřecí maso, bambusové výhonky nakrájené na julienne.
4.Jen krátce povařte a nakonec ochuťte sojovou a rybí omáčkou. Nudle uvařte ve vodě podle návodu a uvařené přidejte do polévky.
DSCN1207.jpg 20140427_123019.jpg

Připravte si ještě