Bramboračka

DSCN1512.jpg
Ingredience
4 x 
1 l vývaru (dobrý je z uzeného masa, ale může být z jakéhokoliv masa nebo zeleniny)
1 větší cibule
2 lžíce másla nebo sádla
4 lžíce hladké mouky
3 větší brambory
2 mrkve
kousek celeru
1 petržel
kousek pórku
hrst sušených hub
sůl
pepř
sušená majoránka
2 stroužky česneku
drcený kmín
plocholistá petržel

Postup

1.Sušené houby si na chvíli namočte do horké vody. Na másle nebo sádle si nechte zesklovatět nadrobno nákrajenou cibuli. Potom přisypte mouku a vytvořte zlatavou jíšku. 2.Zalijte vývarem a důkladně promíchejte. Přiveďte k varu. 3.Oloupané brambory a očištěnou zeleninu pokrájejte na kostičky a nasypte do hrnce. Přidejte také houby i s vodou, ve které byly namočeny a na plátky pokrájený česnek. Vařte do změknutí zeleniny.
4.Ochuťte solí, pepřem, kmínem a majoránkou. Nakonec přisypte pokrájenou petrželku. 
DSCN1503.jpg DSCN1505.jpg DSCN1515.jpg DSCN1513.jpg

Připravte si ještě