Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Kynuté slíváky

DSCN5135.jpg
Ingredience
17 x 
200 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
200 ml mléka
70 g rozpuštěného vlažného másla
2 žloutky
50 g cukru krupice
1 lžička soli
30 g čerstvého droždí
švestky
cukr na posypání švestek
skořice
mák

Postup

1.Z polohrubé mouky, hladké mouky, mléka, másla, žloutků, cukru, soli a droždí si připravte těsto. Já jsem použila na přípravu a vykynutí těsta domácí pekárnu (v pořadí mléko, máslo, žloutky, mouky, droždí, cukr, sůl). 2.Samozřejmě můžete těsto vypracovat ručně hnětením vařečkou nebo za pomocí robotu s hnětacím hákem. Když máte těsto uhnětené dohladka nechte ho zhruba 1 hodinu kynout na teplém místě. 3.Když je těsto vykynuté, připravte si vál a plech pokrytý pečicím papírem. Z těsta lžicí odkrajujte kousky. 4.Každý kousek na válu vyválejte válečkem asi na tloušťku centimentru a plňte nejdříve švestkami (já použila velké švestky, takže jsem do každého slíváku použila půlku švestky), zasypte 1 ČL cukru krupice a trochou skořice. Švestku zabalte těstem, aby vám vznikl bochánek. Naskládejte na pečicí papír spojem dospodu.
5.Slíváky v troubě ještě nakynou, tak je potřeba jim nechat prostor, aby se nespekly. Na velký plech se mi jich vešlo 12. 6.Na plechu nechte ještě 15 minut kynout. Mezitím si předehřejte troubu na 180 °C. Slíváky potřete rozšlehaným vejcem a posypte celým mákem. 7.Pečte dozlatova (cca 20 minut). Z celé dávky je celkem 17 slíváků. 
DSCN5123.jpg DSCN5125.jpg DSCN5128.jpg DSCN5141.jpg

Připravte si ještě