České buchty z domácí pekárny

12539963_958463457556467_786991724_n.jpg
Ingredience
 25x35 cm

na těsto

150 g rozpuštěného másla
250 ml mléka
špetka soli
2 žloutky
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce citrónové šťávy
strouhaná kůra z jednoho citrónu
500 g hladké mouky
13 g čerstvého droždí

na dokončení

100 g rozpuštěného másla na vymazání plechu a buchet
1 lžíce rumu
1/2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce horké vody

Postup

1.Mléko nalijte do nádoby v domácí pekárně. Máslo rozehřejte a ještě horké nalijte ke studenému mléku. Dále přidejte suroviny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapněte na program těsto a nechte vykynout. 2.Těsto samozřejmě můžete připravit i bez domácí pekárny. Vypracujete si těsto a necháte pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl. 3.Připravte si plech o rozměru 35 x 25 cm (na tuto velikost plechu se vejde přesně 20 buchet 4x5 ks)a vymažte ho rozpuštěným máslem, i po okrajích. 4.Po vykynutí těsto rozdělte na 20 stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhněte udělejte důlek a přidejte lžičku požadované náplně (povidla, marmeláda, tvaroh, maková nádivka, ořechová nádivka ...). Buchtu pořádně zadělejte, aby náplň nevytekla.
5.Buchty skládejte vedle sebe  a každou zvlášť pomažte ze všech stran rozpuštěným máslem. 6.Na teplém místě nechte ještě plech s buchtami pod utěrkou 45 minut kynout. Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte 10 minut, poté snižte na 170 °C a ještě 15 minut pečte dozlatova. 7.Než se buchty upečou zamíchejte si ve skleničce rum s moučkovým cukrem a horkou vodou. Po upečení tímto pomašlujte každou buchtu. 8.Podáváme posypané moučkovým cukrem.
12540300_958463487556464_18705712_n.jpg 12562440_958463430889803_1959099534_o.jpg 12571070_958463354223144_1191631613_n.jpg 12583626_958463380889808_242227721_n.jpg

Připravte si ještě