České buchty z domácí pekárny

Ingredience

na těsto
150 g rozpuštěného másla250 ml mléka
špetka soli
2 žloutky
50 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce citrónové šťávy
strouhaná kůra z jednoho citrónu
500 g hladké mouky
13 g čerstvého droždí
na dokončení
100 g rozpuštěného másla na vymazání plechu a buchet1 lžíce rumu
1/2 lžíce moučkového cukru
4 lžíce horké vody
Postup
1.Mléko nalijte do nádoby v domácí pekárně. Máslo rozehřejte a ještě horké nalijte ke studenému mléku. Dále přidejte suroviny v uvedeném pořadí. Pekárnu zapněte na program těsto a nechte vykynout.
2.Těsto samozřejmě můžete připravit i bez domácí pekárny. Vypracujete si těsto a necháte pod utěrkou na teplém místě kynout zhruba hodinu a půl.
3.Připravte si plech o rozměru 35 x 25 cm (na tuto velikost plechu se vejde přesně 20 buchet 4x5 ks)a vymažte ho rozpuštěným máslem, i po okrajích.
4.Po vykynutí těsto rozdělte na 20 stejných dílků. Každý dílek prsty lehce roztáhněte udělejte důlek a přidejte lžičku požadované náplně (povidla, marmeláda, tvaroh, maková nádivka, ořechová nádivka ...). Buchtu pořádně zadělejte, aby náplň nevytekla.
5.Buchty skládejte vedle sebe a každou zvlášť pomažte ze všech stran rozpuštěným máslem.
6.Na teplém místě nechte ještě plech s buchtami pod utěrkou 45 minut kynout. Troubu rozehřejte na 190 °C a pečte 10 minut, poté snižte na 170 °C a ještě 15 minut pečte dozlatova.
7.Než se buchty upečou zamíchejte si ve skleničce rum s moučkovým cukrem a horkou vodou. Po upečení tímto pomašlujte každou buchtu.
8.Podáváme posypané moučkovým cukrem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz