Fazolová polévka s klobásou

Ingredience
4 x 
250 g bílých sušených fazolí
1 litr vody
1 lžíce sádla
1 klobása
100 g uzeného masa nebo slaniny
2 červené cibule
2 papriky
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hnědého cukru
chilli
petrželka
1 litr vody
1 lžíce sádla
1 klobása
100 g uzeného masa nebo slaniny
2 červené cibule
2 papriky
2 lžíce rajského protlaku
3 lžíce hladké mouky
2 lžičky sladké papriky
sůl
pepř
2 stroužky česneku
1/2 lžičky hnědého cukru
chilli
petrželka
Postup
1.Fazole nasypte do hrnce, zalijte vodou a nechte přes noc namočené.
2.Druhý den sceďte a properte ve studené vodě. Zalijte 1 litrem vody a uvařte doměkka. V této fázi by se fazole neměly solit, aby nebyly tvrdé. V papiňáku jsem vařila 20 minut, v normálním hrnci počítejte tak s hodinou a půl až se dvěma hodinami.
3.Když jsou fazole měkké, sceďte je, ale vodu z vaření si nechte stranou.
4.Cibuli nakrájejte nadrobno, stejně tak klobásu a slaninu. Papriky nakrájejte na proužky.
5.Na lžíci sádla opékejte nejdříve cibuli s uzeninou, když to lehce zezlátne, přidejte pokrájenou papriku a ještě chvíli opékejte.
6.Poté přidejte rajský protlak, chvíli restujte a pak přidejte 3 lžíce mouky.
7.Vše promíchejte a vmíchejte scezené fazole. Společně promíchejte, aby se chutě spojily a poté zalijte vodou z vaření fazolí, popř. můžete přidat ještě vodu. Osolte, opepřete a ochuťte paprikou, prolisovaným česnekem a hnědým cukrem.
8.Jestli chcete mít polévku ostřejší, přidejte chilli. Vařte vše společně ještě 20 minut.
9.Poté vmchejte posekanou petrželku. Na talíři můžete dozdobit zakysanou smetanou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz