Žemlovka s pudinkem

Ingredience
4 x 
5 světlých rohlíků nebo housek (můžou být i starší)
500 ml mléka na pudink + 200 ml na namáčení rohlíků
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vajíčka
3 lžíce cukru krupice do pudinku + 4 cca PL cukru na posypání jablek
3 jablka
hrst rozinek předem namočených v rumu
skořice
100 g másla
500 ml mléka na pudink + 200 ml na namáčení rohlíků
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vajíčka
3 lžíce cukru krupice do pudinku + 4 cca PL cukru na posypání jablek
3 jablka
hrst rozinek předem namočených v rumu
skořice
100 g másla
Postup
1.Zapékací misku vymažte máslem. Pudink uvařte podle návodu (z půl litru mléka a s 3 PL cukru).
2.Rohlíky nakrájejte na kolečka. Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec. Nakrájejte je na plátky.
3.V míse rozšlehtejte vejce s 200 ml mléka.
4.Nakrájené rohlíky namáčejte do směsi mléka a vajec, aby se nasály ale nebyly rozmočené.
5.Dno zapékací misky vyložte namočenými rohlíky, poklaďte polovinou pokrájených jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami.
6.Nalijte uvařený pudink. Poté opět poklaďte nasátými rohlíky, zbytkem jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami.
7.Navrch dejte opět omočené rohlíky, posypte trochu cukrem a poklaďte plátky másla.
8.Pečte v troubě na 190 °C zhruba 25 minut, až budou rohlíky opečené dozlatova. Můžete zkusit vidličkou, zda jsou jablka měkká.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz