Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Žemlovka s pudinkem

DSC_0385.jpg
Ingredience
4 x 
5 světlých rohlíků nebo housek (můžou být i starší)
500 ml mléka na pudink + 200 ml na namáčení rohlíků
1 vanilkový pudinkový prášek
2 vajíčka
3 lžíce cukru krupice do pudinku + 4 cca PL cukru na posypání jablek
3 jablka
hrst rozinek předem namočených v rumu
skořice
100 g másla

Postup

1.Zapékací misku vymažte máslem. Pudink uvařte podle návodu (z půl litru mléka a s 3 PL cukru). 2.Rohlíky nakrájejte na kolečka. Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec. Nakrájejte je na plátky. 3.V míse rozšlehtejte vejce s 200 ml mléka.  4.Nakrájené rohlíky namáčejte do směsi mléka a vajec, aby se nasály ale nebyly rozmočené. 5.Dno zapékací misky vyložte namočenými rohlíky, poklaďte polovinou pokrájených jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami.
6.Nalijte uvařený pudink. Poté opět poklaďte nasátými rohlíky, zbytkem jablek, posypte cukrem, skořicí a rozinkami. 7.Navrch dejte opět omočené rohlíky, posypte trochu cukrem a poklaďte plátky másla.  8.Pečte v troubě na 190 °C zhruba 25 minut, až budou rohlíky opečené dozlatova. Můžete zkusit vidličkou, zda jsou jablka měkká.
DSC_0374.jpg DSC_0376.jpg DSC_0381.jpg DSC_0384.jpg

Připravte si ještě