Křenová omáčka s uzeným masem

Ingredience
4 x 
500 g uzené vepřové krkovice
1 l vody
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
cukr
1 vrchovatá lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
600 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
2 hrsti křenu (podle pálivosti)
1 l vody
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
cukr
1 vrchovatá lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
600 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
2 hrsti křenu (podle pálivosti)
Postup
1.Do velkého hrnce vložte uzené maso a zalijte ho 1 l vody nebo aby bylo maso ponořené. Přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř a lehce osolte. Vařte 1 hodinu.
2.V jiném hrnci si připravte bešamel. Nejprve na středním plameni nechte rozpustit máslo a poté přisypte mouku. Promíchejte, krátce přovařte a zalijte mlékem.
3.Mléko přilívejte pomalu a míchejte při tom metlou, aby se vám nenadělaly hrudky. Bešamel by měl mít krémovou konzistenci, proto případně přilijte ještě mléko nebo přisypte mouku. Nezapomeňte stále míchat metlou.
4.Zalijte vývarem a důkladně promíchejte. Nechte společně vařit asi 20 minut. Poté přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a cukrem.
5.Přisypte hrst strouhaného křenu a společně vařte dalších 15 minut. Stáhněte z plamene a přisypte další hrst křenu a promíchejte.
6.Každý křen je jinak ostrý, proto přidávejte po troškách a nebo případně ještě přidejte. Uzené maso nakrájejte na plátky.
7.Podávejte s houskovým knedlíkem. (Já jsem ještě dozdobila řeřichou).


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz