Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Křenová omáčka s uzeným masem

DSC_0178.jpg
Ingredience
4 x 
500 g uzené vepřové krkovice
1 l vody
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
sůl
cukr
1 vrchovatá lžíce másla
4 lžíce hladké mouky
600 ml mléka
200 ml smetany ke šlehání
2 hrsti křenu (podle pálivosti)

Postup

1.Do velkého hrnce vložte uzené maso a zalijte ho 1 l vody nebo aby bylo maso ponořené. Přidejte bobkový list, nové koření, celý pepř a lehce osolte. Vařte 1 hodinu. 2.V jiném hrnci si připravte bešamel. Nejprve na středním plameni nechte rozpustit máslo a poté přisypte mouku. Promíchejte, krátce přovařte a zalijte mlékem. 3.Mléko přilívejte pomalu a míchejte při tom metlou, aby se vám nenadělaly hrudky. Bešamel by měl mít krémovou konzistenci, proto případně přilijte ještě mléko nebo přisypte mouku. Nezapomeňte stále míchat metlou.
4.Zalijte vývarem a důkladně promíchejte. Nechte společně vařit asi 20 minut. Poté přilijte smetanu, dochuťte solí, pepřem a cukrem. 5.Přisypte hrst strouhaného křenu a společně vařte dalších 15 minut. Stáhněte z plamene a přisypte další hrst křenu a promíchejte. 6.Každý křen je jinak ostrý, proto přidávejte po troškách a nebo případně ještě přidejte. Uzené maso nakrájejte na plátky. 7.Podávejte s houskovým knedlíkem. (Já jsem ještě dozdobila řeřichou).
DSC_0173.jpg DSC_0176.jpg

Připravte si ještě