Karlovarský knedlík


Ingredience
4 x 
7 rohlíků nebo housek
100 + 80 ml mléka
hrst hladkolisté petrželky
2 vejce
100 g hrubé nebo polohrubé mouky
muškátový květ
sůl
100 + 80 ml mléka
hrst hladkolisté petrželky
2 vejce
100 g hrubé nebo polohrubé mouky
muškátový květ
sůl
Postup
1.Pečivo nakrájejte na kostičky a nechte proschnout.
2.Poté polijte kostičky 100 ml mléka a promíchejte.
3.Oddělte si bílky od žloutků a petrželku nakrájejte nadrobno.
4.V jiné misce si připravte hladké těstíčko ze zbytku mléka, hrubé nebo polohrubé mouky a žloutků. Ochuťte špetkou muškátového květu a solí. Těstíčko přimíchejte do kostiček z pečiva a přidejte i petrželku.
5.Z bílků a špetky soli si vyšlehejte tuhý sníh a lehce zapracujte k pečivu. Tvořte šišky, které zabalte do potravinové fólie a konce pořádně zatočte.
6.Vařte v páře nebo ve vroucí vodě (oboje 20 minut). Vyndejte, rozbalte z fólie a nechte chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a můžete podávat.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz