Karlovarský knedlík

Rychlá jídla
DSCN1645.jpg
Ingredience
4 x 
7 rohlíků nebo housek
100 + 80 ml mléka
hrst hladkolisté petrželky
2 vejce
100 g hrubé nebo polohrubé mouky
muškátový květ
sůl

Postup

1.Pečivo nakrájejte na kostičky a nechte proschnout. 2.Poté polijte kostičky 100 ml mléka a promíchejte. 3.Oddělte si bílky od žloutků a petrželku nakrájejte nadrobno. 4.V jiné misce si připravte hladké těstíčko ze zbytku mléka, hrubé nebo polohrubé mouky a žloutků. Ochuťte špetkou muškátového květu a solí. Těstíčko přimíchejte do kostiček z pečiva a přidejte i petrželku.
5.Z bílků a špetky soli si vyšlehejte tuhý sníh a lehce zapracujte k pečivu.  Tvořte šišky, které zabalte do potravinové fólie a konce pořádně zatočte. 6.Vařte v páře nebo ve vroucí vodě (oboje 20 minut). Vyndejte, rozbalte z fólie a nechte chvíli odpočinout, poté nakrájejte na plátky a můžete podávat.
DSCN1637.jpg DSC_0329.jpg DSC_0333.jpg DSC_0336.jpg DSC_0340.jpg DSC_0341.jpg

Připravte si ještě