Chlupaté knedlíky s vepřovým na kmíně a špenátem


Ingredience
4 x 
na chlupaté knedlíky
syrové nastrouhané brambory (cca 250 g brambor na 1 porci, od 1,5 kg brambor přidat další vejce)polohrubá mouka
sůl
1 vejce
na vepřové na kmíně
1 kg vepřové pleci nebo kýtycelý nebo drcený kmín
sádlo
sůl
pepř
voda
česnek
jíška (z přípravy špenátu)
na špenát
400 g mraženého listového špenátu
50 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
2 lžíci másla
sůl
pepř
muškátový květ
česnek
50 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
2 lžíci másla
sůl
pepř
muškátový květ
česnek
Postup
1.Z najemno nastrouhaných brambor slijte přebytečnou vodu, přidejte 1 vejce, polohrubou mouku a sůl a zamíchejte.
2.Těsto by mělo mít tužší konzistenci. Dvěma lžícemi tvořte knedlíky, které vkládejte do vroucí osolené vody a vařte cca 9 minut.
3.Na sádle orestujte vepřové maso na plátky nebo kostky, ze všech stran. Osolte, opepřete, přidejte kmín a na plátky pokrájený česnek. Když je maso orestované, podlijte ho vodou a na nižším stupni duste do změknutí masa.
4.Průběžně dolévejte vodou. Když je maso měkké, zvyšte stupeň, nechte vyvařit všechnu vodu a opečte dozlatova. Nakonec přidejte opět trochu vody a také jíšku, aby vám vznikla omáčka. Jíšku si odeberte při přípravě špenátu. Prohřejte a můžete podávat.
5.V hrnci si rozehřejte máslo, přidejte celý stroužek česneku a přisypte hladkou mouku. Míchejte do vytvoření zlatavé jíšky, pár lžic si odeberte na přípravu omáčky k masu. Z jíšky vyndejte česnek a vložte špenát a zalijte ho smetanou na vaření.
6.Promíchejte, osolte, opepřete a okořeňte muškátovým květem. Vařte několik minut a podávejte.
7.Milovníci česneku ho nemusí vyndávat, ale mohou ho ke konci vaření prolisovat ke špenátu.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz