Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Chlupaté knedlíky s vepřovým na kmíně a špenátem

20140906_143918.jpg
20140906_143031.jpg
Ingredience
4 x 

na chlupaté knedlíky

syrové nastrouhané brambory (cca 250 g brambor na 1 porci, od 1,5 kg brambor přidat další vejce) 
polohrubá mouka
sůl
1 vejce

na vepřové na kmíně

1 kg vepřové pleci nebo kýty
celý nebo drcený kmín
sádlo
sůl
pepř
voda
česnek
jíška (z přípravy špenátu)

na špenát

400 g mraženého listového špenátu
50 ml smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
2 lžíci másla
sůl
pepř
muškátový květ
česnek

Postup

1.Z najemno nastrouhaných brambor slijte přebytečnou vodu, přidejte 1 vejce, polohrubou mouku a sůl a zamíchejte. 2.Těsto by mělo mít tužší konzistenci. Dvěma lžícemi tvořte knedlíky, které vkládejte do vroucí osolené vody a vařte cca 9 minut. 3.Na sádle orestujte vepřové maso na plátky nebo kostky, ze všech stran. Osolte, opepřete, přidejte kmín a na plátky pokrájený česnek. Když je maso orestované, podlijte ho vodou a na nižším stupni duste do změknutí masa. 4.Průběžně dolévejte vodou. Když je maso měkké, zvyšte stupeň, nechte vyvařit všechnu vodu a opečte dozlatova. Nakonec přidejte opět trochu vody a také jíšku, aby vám vznikla omáčka. Jíšku si odeberte při přípravě špenátu. Prohřejte a můžete podávat.
5.V hrnci si rozehřejte máslo, přidejte celý stroužek česneku a přisypte hladkou mouku. Míchejte do vytvoření zlatavé jíšky, pár lžic si odeberte na přípravu omáčky k masu. Z jíšky vyndejte česnek a vložte špenát a zalijte ho smetanou na vaření. 6.Promíchejte, osolte, opepřete a okořeňte muškátovým květem. Vařte několik minut a podávejte. 7.Milovníci česneku ho nemusí vyndávat, ale mohou ho ke konci vaření prolisovat ke špenátu.  
DSC_0141.jpg 20140906_143857.jpg

Připravte si ještě