Hovězí závitky se špenátem

Ingredience
2 x 
2 větší plátky hovězího masa
sůl
pepř
150 g čerstvého listového špenátu
50 g tučného tvarohu nebo ricotty
50 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
muškátový květ
10 dkg parmazánu
1 menší cibule
2 dcl červeného víno
10 dkg másla
1 lžíce sádla
voda nebo vývar
sůl
pepř
150 g čerstvého listového špenátu
50 g tučného tvarohu nebo ricotty
50 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
muškátový květ
10 dkg parmazánu
1 menší cibule
2 dcl červeného víno
10 dkg másla
1 lžíce sádla
voda nebo vývar
Postup
1.Hovězí maso rozklepejte na slabo, osolte a opepřete z obou stran.
2.Špenátové listy spařte vroucí vodou a vymačkejte přebytečnou vodu. Špenát nakrájejte najemno, smíchejte s tvarohem nebo ricottou a zakysanou smetanou.
3.Ochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Nakonec zastrouhejte parmazánem a vše zamíchejte.
4.Maso naplňte špenátem a zajistěte párátky nebo potravinovým provázkem, aby náplň nevytekla a vytvořte tak závitky.
5.Na sádle si orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, poté vložte závitky a opečte ze všech stran. Poté snížte plamen a nechte asi 1 hodinu dusit. Průběžně podlévejte červeným vínem a vodou (popř. vývarem), ale ne moc, aby nebyl výpek řídký, musel by se pak dlouho redukovat.
6.Když je maso měkké, vypněte plamen a vložte ještě, na zjemnění výpeku, kousek másla. Závitky podávejte s bramborovou kaší, polité výpekem.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz