Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Hovězí závitky se špenátem

DSCN1545.jpg
Ingredience
2 x 
2 větší plátky hovězího masa
sůl
pepř
150 g čerstvého listového špenátu
50 g tučného tvarohu nebo ricotty
50 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
muškátový květ
10 dkg parmazánu
1 menší cibule
2 dcl červeného víno
10 dkg másla
1 lžíce sádla
voda nebo vývar 

Postup

1.Hovězí maso rozklepejte na slabo, osolte a opepřete z obou stran. 2.Špenátové listy spařte vroucí vodou a vymačkejte přebytečnou vodu. Špenát nakrájejte najemno, smíchejte s tvarohem nebo ricottou a zakysanou smetanou. 3.Ochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Nakonec zastrouhejte parmazánem a vše zamíchejte. 4.Maso naplňte špenátem a zajistěte párátky nebo potravinovým provázkem, aby náplň nevytekla a vytvořte tak závitky.
5.Na sádle si orestujte nadrobno pokrájenou cibuli, poté vložte závitky a opečte ze všech stran. Poté snížte plamen a nechte asi 1 hodinu dusit. Průběžně podlévejte červeným vínem a vodou (popř. vývarem), ale ne moc, aby nebyl výpek řídký, musel by se pak dlouho redukovat. 6.Když je maso měkké, vypněte plamen a vložte ještě, na zjemnění výpeku, kousek másla. Závitky podávejte s bramborovou kaší, polité výpekem. 
DSCN1531.jpg DSCN1535.jpg DSCN1534.jpg DSCN1537.jpg DSCN1538.jpg DSCN1542.jpg

Připravte si ještě