Parmazánové noky

Ingredience
4 x 
1 kg brambor
hladká mouka
2 žloutky
2 lžíce parmazánu
sůl
hladká mouka
2 žloutky
2 lžíce parmazánu
sůl
Postup
1.Uvařte si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a natřikrát prolisujte v lisu na brambory nebo najemno nastrouhejte.
2.Přidejte 2 žloutky, parmazán, hladkou mouku a sůl. Lehce zpracujte v měkké nelepivé těsto.
3.Z těsta ukrojte vždy kousek a vytvořte z něho hada. Toho krájejete na kousky velikosti palce.
4.Z každého kousku uválejte kouli a pomocí vidličky tvořte noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkněte prostředek a sjeďte s nokem po vidličce dolů.)
5.Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 2 minuty.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz