Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Parmazánové noky

DSCN1417.jpg
Ingredience
4 x 
1 kg brambor
hladká mouka
2 žloutky
2 lžíce parmazánu
sůl

Postup

1.Uvařte si brambory ve slupce doměkka. Ještě horké je oloupejte a natřikrát prolisujte v lisu na brambory nebo najemno nastrouhejte. 2.Přidejte 2 žloutky, parmazán, hladkou mouku a sůl. Lehce zpracujte v měkké nelepivé těsto. 3.Z těsta ukrojte vždy kousek a vytvořte z něho hada. Toho krájejete na kousky velikosti palce.
4.Z každého kousku uválejte kouli a pomocí vidličky tvořte noky. (Kouli položíme na zadní část vidličky, ukazováčkem zmáčkněte prostředek a sjeďte s nokem po vidličce dolů.) 5.Noky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte 2 minuty.
DSCN1407.jpg DSCN1412.jpg DSCN1414.jpg DSCN1415.jpg

Připravte si ještě