Noky se žampiony a vepřovou panenkou

DSCN1422.jpg
Ingredience
4 x 
1 kg brambor
hladká mouka
2 žloutky
2 lžíce parmazánu
sůl
olivový olej
smetana na vaření
350 g žampionů
100 g baby špenátu
pepř
tymián
400 g vepřové panenky

Postup

1.Nejprve si připravte parmazánové noky podle receptu níže. 2.Troubu předehřejte na 160 °C. 3.Vepřovou panenku nechte vcelku, očistěte ji od blan, osolte, opepřete a ze všech stran prudce opečte na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přendeje do pekáčku a pečte v troubě 15 minut. 4.Rozehřejte hlubší pánev, nalijte na ni trochu olivového oleje a vložte na plátky pokrájené žampiony. Osolte, opepřete a restujte dozlatova.
5.Přidejte omyté špenátové listy a krátce poduste. Zalijte smetanou a nakonec přidejte posekaný čerstvý tymián a společně povařte. 6.Do pánve vložte hotové noky a společně promíchejte. 7.Panenku nakrájejte na plátky a můžete společně podávat.
DSCN1398.jpg DSCN1417.jpg

Připravte si ještě