Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Bramborový krém se slaninou a žampiony

DSCN2199.jpg
Ingredience
4 x 
1 pórek (světlá část)
1 stroužek česneku
0,5 kg brambor
sůl
pepř
drcený kmín
tymián
250 g žampionů
150 g slaniny
1 smetana na vaření
900 ml vývaru nebo vody
1 lžíce másla
plocholistá petržel
zakysaná smetana

Postup

1.Nejprve si rozehřejte máslo a přidejte pokrájený pórek a po chvíli i posekaný česnek. Krátce orestujte a zalijte vývarem (použila jsem hovězí, ale můžete použít i kuřecí nebo vodu). 2.Přidejte na kostky pokrájené brambory, osolte, opepřete, přidejte kmín a tymián a vařte do změknutí brambor.
3.Poté ponorným mixérem rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a přidejte posekanou petrželku. 4.Na pánvi si mezitím orestujte na kostky pokrájenou slaninu (nasucho, slanina pustí tuk) a na plátky pokrájené žampiony. 5.Zamíchejte do polévky a podávejte s kopečkem zakysané smetany.
DSCN2191.jpg DSCN2197.jpg

Připravte si ještě