Žampionový krém s bílým vínem


Ingredience
4 x 
1 menší cibule
1 lžíce másla
300 g žampionů
sůl
pepř
drcený kmín
100 ml bílého vína
500 ml kuřecího vývaru nebo vody
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce másla
300 g žampionů
sůl
pepř
drcený kmín
100 ml bílého vína
500 ml kuřecího vývaru nebo vody
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky
Postup
1.Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přisypte žampióny pokrájené na plátky a opékejte zhruba 5 minut. Ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Pár opečených žampiónů si dejte stranou.
2.K žampiónům přilijte bílé víno a nechte zredukovat. Přilijte vývar nebo vodu a chvíli povařte. Ve smetaně rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky a vmíchejte k žampiónům. Nechte 10 minut provařit.
3.Ponorným mixérem rozmixujte dohladka, případně dochuťte solí a pepřem. Na talíři podávejte dozdobené žampióny, které jste si nechali stranou.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz