Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Žampionový krém s bílým vínem

Rychlá jídla
DSCN2861.jpg
Ingredience
4 x 
1 menší cibule
1 lžíce másla
300 g žampionů
sůl
pepř
drcený kmín
100 ml bílého vína
500 ml kuřecího vývaru nebo vody
150 ml smetany ke šlehání
2 lžíce hladké mouky

Postup

1.Cibuli nakrájejte nadrobno a nechte zesklovatět na másle. Přisypte žampióny pokrájené na plátky a opékejte zhruba 5 minut. Ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Pár opečených žampiónů si dejte stranou. 2.K žampiónům přilijte bílé víno a nechte zredukovat. Přilijte vývar nebo vodu a chvíli povařte. Ve smetaně rozmíchejte 2 lžíce hladké mouky a vmíchejte k žampiónům. Nechte 10 minut provařit.
3.Ponorným mixérem rozmixujte dohladka, případně dochuťte solí a pepřem. Na talíři podávejte dozdobené žampióny, které jste si nechali stranou.
DSCN2862.jpg DSCN2865.jpg

Připravte si ještě