Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Krůtí soté s pórkem a žampióny

Rychlá jídla
DSC_0096.jpg
Ingredience
4 x 
400 g krůtích prsou
1 lžíce olivového oleje
1 menší pórek
250 g žampiónů (použila jsem hnědé)
sůl
pepř
provensálské bylinky
trochu vody na podlití
400 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky

Postup

1.Pórek nakrájejte na půlkolečka, žampióny na větší kostky. Krůtí maso nakrájejte na kostky nebo nudličky. 2.Rozehřejte pánev a nalijte na ni olivový olej. Na oleji nejprve orestujte krůtí maso, když je lehce orestované, přisypte pórek a žampióny. Osolte, opepřete a ochuťte provensálskými bylinkami. 3.Společně restujte asi 10 minut, poté podlijte trochou vody, přikryjte a duste ještě 10 minut.
4.Smetanu smíchejte se lžící hladké mouky a pomalu za stálého míchání vlijte do pánve k ostatním ingrediencím. 5.Promíchejte a na nízkém plameni společně vařte 15 minut. Průběžně míchejte. Podávejte s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
DSC_0086.jpg DSC_0094.jpg

Připravte si ještě