Krůtí soté s pórkem a žampióny


Ingredience
4 x 
400 g krůtích prsou
1 lžíce olivového oleje
1 menší pórek
250 g žampiónů (použila jsem hnědé)
sůl
pepř
provensálské bylinky
trochu vody na podlití
400 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
1 lžíce olivového oleje
1 menší pórek
250 g žampiónů (použila jsem hnědé)
sůl
pepř
provensálské bylinky
trochu vody na podlití
400 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
Postup
1.Pórek nakrájejte na půlkolečka, žampióny na větší kostky. Krůtí maso nakrájejte na kostky nebo nudličky.
2.Rozehřejte pánev a nalijte na ni olivový olej. Na oleji nejprve orestujte krůtí maso, když je lehce orestované, přisypte pórek a žampióny. Osolte, opepřete a ochuťte provensálskými bylinkami.
3.Společně restujte asi 10 minut, poté podlijte trochou vody, přikryjte a duste ještě 10 minut.
4.Smetanu smíchejte se lžící hladké mouky a pomalu za stálého míchání vlijte do pánve k ostatním ingrediencím.
5.Promíchejte a na nízkém plameni společně vařte 15 minut. Průběžně míchejte. Podávejte s rýží, kuskusem nebo bulgurem.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz