Krůtí karbanátky s harissou

Mezinárodní kuchyně Rychlá jídla
IMG_20180818_133455.jpg
Ingredience
4 x 
900 g mletého krůtího masa
sůl
pepř
bylinky - petržel, máta, oregano
1 vejce
2 lžičky harissy
1 stroužek česneku
8 lžic strouhanky + mléko
6 lžic strouhanky

Postup

1.Nejprve si do malé misky dejte strouhanku, zalijte ji mlékem a vymíchejte v hustší kaši. Tu přidejte k mletému masu společně s vejcem a prolisovaným česnekem. 2.Osolte, opepřete, přidejte harissu a posekané bylinky. Vše důkladně zamíchejte. 3.Poté přidejte další strouhanku, abyste dosáhli konzistence, ze které půjdou karbanátky tvarovat.
4.Tvarujte karbanátky a smažte ve vyšší vrstvě oleje na středním plameni do zlatova asi 4 minuty z každé strany. 5.Podávejte s polentovou nebo bramborovou kaší a grilovanou zeleninou. 
IMG_20180818_113008.jpg IMG_20180818_114810.jpg IMG_20180818_130507_1_BURST001_COVER.jpg IMG_20180818_133502.jpg

Připravte si ještě