Krůtí karbanátky s harissou



Ingredience
4 x 
900 g mletého krůtího masa
sůl
pepř
bylinky - petržel, máta, oregano
1 vejce
2 lžičky harissy
1 stroužek česneku
8 lžic strouhanky + mléko
6 lžic strouhanky
sůl
pepř
bylinky - petržel, máta, oregano
1 vejce
2 lžičky harissy
1 stroužek česneku
8 lžic strouhanky + mléko
6 lžic strouhanky
Postup
1.Nejprve si do malé misky dejte strouhanku, zalijte ji mlékem a vymíchejte v hustší kaši. Tu přidejte k mletému masu společně s vejcem a prolisovaným česnekem.
2.Osolte, opepřete, přidejte harissu a posekané bylinky. Vše důkladně zamíchejte.
3.Poté přidejte další strouhanku, abyste dosáhli konzistence, ze které půjdou karbanátky tvarovat.
4.Tvarujte karbanátky a smažte ve vyšší vrstvě oleje na středním plameni do zlatova asi 4 minuty z každé strany.
5.Podávejte s polentovou nebo bramborovou kaší a grilovanou zeleninou.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz