Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Těstoviny s hráškovým pestem

Rychlá jídla
DSCN0673.jpg
Ingredience
4 x 
4 porce těstovin
4 hrsti mraženého hrášku
máta
tymián
sůl
pepř
3 lžíce ricotty
1 lžíce olivového oleje
150 g slaniny
6 velkých žampionů
sýr pecorino

Postup

1.Uvařte si těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si dejte vařit vodu na hrášek a  rozehřejte si pánev. 2.Na pánev přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujte. 3.Do vařící vody nasypte hrášek a nechte povařit asi jednu minutu. Poté hrášek sceďte a ihned přendejte do mísy s ledovou vodou (tím se zastaví proces vaření a hrášek zůstane krásně zelený). Pak slijte a dejte do mixéru.
4.Zkontrolujte slaninu, pokud už je opečená, přidejte na plátky pokrájené žampiony a dále restujte, pokud je potřeba přidejte trochu oleje. Osolte a opepřete. 5.Do mixéru k hrášku přidejte mátu a tymián a mixujte. Pak přidejte olivový olej, sůl, pepř a ricottu. Rozmixujte dohladka. 6.Pesto důkladně promíchejte s hotovými těstovinami a přidejte i obsah pánve. Nakonec posypte pecorinem a pokapejte olivovým olejem. 
DSCN0658.jpg DSCN0662.jpg DSCN0664.jpg DSCN0667.jpg

Připravte si ještě