Těstoviny s hráškovým pestem


Ingredience
4 x 
4 porce těstovin
4 hrsti mraženého hrášku
máta
tymián
sůl
pepř
3 lžíce ricotty
1 lžíce olivového oleje
150 g slaniny
6 velkých žampionů
sýr pecorino
4 hrsti mraženého hrášku
máta
tymián
sůl
pepř
3 lžíce ricotty
1 lžíce olivového oleje
150 g slaniny
6 velkých žampionů
sýr pecorino
Postup
1.Uvařte si těstoviny dle návodu na obalu. Mezitím si dejte vařit vodu na hrášek a rozehřejte si pánev.
2.Na pánev přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a za občasného míchání restujte.
3.Do vařící vody nasypte hrášek a nechte povařit asi jednu minutu. Poté hrášek sceďte a ihned přendejte do mísy s ledovou vodou (tím se zastaví proces vaření a hrášek zůstane krásně zelený). Pak slijte a dejte do mixéru.
4.Zkontrolujte slaninu, pokud už je opečená, přidejte na plátky pokrájené žampiony a dále restujte, pokud je potřeba přidejte trochu oleje. Osolte a opepřete.
5.Do mixéru k hrášku přidejte mátu a tymián a mixujte. Pak přidejte olivový olej, sůl, pepř a ricottu. Rozmixujte dohladka.
6.Pesto důkladně promíchejte s hotovými těstovinami a přidejte i obsah pánve. Nakonec posypte pecorinem a pokapejte olivovým olejem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz