Hráškový krém



Ingredience
4 x 
na krém
500 g mraženého nebo čerstvého hrášku10 cm pórku
150 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
sůl
pepř
drcený kmín
pár kapek citrónu
750 ml vody nebo vývaru
na dokončení
slanina nebo šunkazakysaná smetana
krutony
Postup
1.Na másle opečte pokrájený pórek a přisypte hrášek. Asi minutu opékejte a přilijte vodu nebo vývar.
2.Povařte do změknutí hrášku, odstavte a rozmixujte ponorným mixérem do hladka.
3.Přilijte smetanu, pár minut ještě provařte, osolte, opepřete, přidejte kmín a pár kapek citrónu.
4.Podávejte s opečenou šunkou nebo slaninou, kopečkem zakysané smetany, případně s krutony.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz