Hráškový krém

Vaříme zdravě Rychlá jídla
DSC_0147.jpg
Ingredience
4 x 

na krém

500 g mraženého nebo čerstvého hrášku
10 cm pórku
150 ml smetany na vaření
1 lžíce másla
sůl
pepř
drcený kmín
pár kapek citrónu
750 ml vody nebo vývaru

na dokončení

slanina nebo šunka
zakysaná smetana
krutony

 

Postup

1.Na másle opečte pokrájený pórek a přisypte hrášek. Asi minutu opékejte a přilijte vodu nebo vývar. 2.Povařte do změknutí hrášku, odstavte a rozmixujte ponorným mixérem do hladka. 3.Přilijte smetanu, pár minut ještě provařte, osolte, opepřete, přidejte kmín a pár kapek citrónu. 
4.Podávejte s opečenou šunkou nebo slaninou, kopečkem zakysané smetany, případně s krutony. 
DSC_0145.jpg DSC_0151.jpg

Připravte si ještě