Focaccia s rajčaty a rozmarýnem

Mezinárodní kuchyně
IMG_20160222_183454.jpg
Ingredience
4 x 
400 ml vlažné vody
500 g hladké mouky
2 lžičky soli
20 g čerstvých kvasnic
10 dkg sušených rajčat naložených v olivovém oleji
snítka rozmarýnu
hrubozrnná sůl

Postup

1.Focaccia je typický italský chléb, který se dá ochutit různými surovinami. Já jsem vybrala rajčata a rozmarýn. 2.Vlažnou vodu smíchejte s rozdrobeným droždím, přidejte mouku a sůl a vypracujte těsto. Na teplém místě nechte pod utěrkou kynout hodinu a půl.  3.Můžete nechat těsto připravit v domácí pekárně. Ingredience vložte v pořadí: voda, mouka, sůl, droždí a zapněte na program těsto. 4.Plech vyložte pečícím papírem. Na pomoučeném vále těsto propracujte a rozdělte na dva bochánky. Přendejte je na plech a lehce polijte olejem ze sušených rajčat ( nebo olivovým olejem). Nechte ještě půl hodiny kynout.
5.Troubu předehřejte na 240 °C. Prsty roztáhněte těsto na plech, vytvoří se tak typické důlky. Poté ještě pokapejte olejem, posypte trochou hrubozrnné soli a poklaďte nakrájenými rajčaty a posekaným rozmarýnem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 15 minut, do růžova. 
IMG_20160222_180507.jpg IMG_20160222_183525.jpg

Připravte si ještě