Drůbeží paštika s brusinkami

Ingredience

500 g kuřecích nebo kachních jater
1 cibule
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
50 ml smetany ke šlehání
50 g + 1 lžíce másla
hrst sušených brusinek
hrst plátků loupaných mandlí
1 cibule
2 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
50 ml smetany ke šlehání
50 g + 1 lžíce másla
hrst sušených brusinek
hrst plátků loupaných mandlí
Postup
1.Játra očistěte a nakrájejte na větší kostky. Na lžíci másla nechte zesklovatět cibuli a česnek. Poté přidejte provensálké bylinky (rozmarýn, bazalka, tymián, oregáno) a chvíli společně restujte až začne koření vonět.
2.Poté přidejte nakrájená játra. Restujte dokud nejsou játra na povrchu opečená dozlatova a uvnitř ještě lehce růžová.
3.Sundejte z plotny a rozmixujte do hladka společně se smetanou ke šlehání a dvěma lžícemi másla. Ochuťte solí a pepřem.
4.Nakonec přidejte sušené brusinky a mandle. Dejte do mističky, zalijte rozpuštěným máslem a nechte v ledničce zatuhnout.






Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz