Šlehačkové rohlíčky - slaná varianta


Ingredience
36 x 
250 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)
strouhaná niva
pokrájené kysané zelí a uzené na kostičky
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)
na posypání
kmín, hrubozrnná sůlna náplň
strouhaný sýr a šunkastrouhaná niva
pokrájené kysané zelí a uzené na kostičky
Postup
1.Vezměte si velkou mísu. Do té nejprve nalijte smetanu ke šlehání a poté přidejte na kostičky nakrájené povolené máslo. Přidejte sůl a 1 vejce.
2.Vše zasypte hladkou moukou a vytvořte těsto. Přendejte na vál a vypracujte, aby bylo těsto hladké a nelepivé. Možná bude potřeba přidat další mouku. Těsto si rozdělte na 4 díly. Každý díl zvlášť rozválejte na kulatý plát a rozkrájejte na 8 trojúhelníků (jako pizzu).
3.Do širší části trojúhelníku dejte vždy trochu náplně a zarolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a solí.
4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (zhruba 25 minut).




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz