Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Šlehačkové rohlíčky - slaná varianta

Rychlá jídla
DSC_0769.jpg
Ingredience
36 x 
250 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)

na posypání

kmín, hrubozrnná sůl

na náplň

strouhaný sýr a šunka
strouhaná niva
pokrájené kysané zelí a uzené na kostičky

Postup

1.Vezměte si velkou mísu. Do té nejprve nalijte smetanu ke šlehání a poté přidejte na kostičky nakrájené povolené máslo. Přidejte sůl a 1 vejce. 2.Vše zasypte hladkou moukou a vytvořte těsto. Přendejte na vál a vypracujte, aby bylo těsto hladké a nelepivé. Možná bude potřeba přidat další mouku. Těsto si rozdělte na 4 díly. Každý díl zvlášť rozválejte na kulatý plát a rozkrájejte na 8 trojúhelníků (jako pizzu).
3.Do širší části trojúhelníku dejte vždy trochu náplně a zarolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte kmínem a solí. 4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (zhruba 25 minut). 
DSC_0754.jpg DSC_0759.jpg DSC_0765.jpg IMG_20180801_202717.jpg

Připravte si ještě