Šlehačkové rohlíčky - sladká varianta


Ingredience
36 x 
250 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)
marmeláda
ořechová nebo maková nádivka
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)
na posypání
plátkované mandlena náplň
jablečná nebo švestková povidlamarmeláda
ořechová nebo maková nádivka
Postup
1.Vezměte si velkou mísu. Do té nejprve nalijte smetanu ke šlehání a poté přidejte na kostičky nakrájené povolené máslo. Přidejte sůl a 1 vejce.
2.Vše zasypte hladkou moukou a vytvořte těsto. Přendejte na vál a vypracujte, aby bylo těsto hladké a nelepivé. Možná bude potřeba přidat další mouku. Těsto si rozdělte na 4 díly. Každý díl zvlášť rozválejte na kulatý plát a rozkrájejte na 8 trojúhelníků (jako pizzu).
3.Do širší části trojúhelníku dejte vždy trochu náplně a zarolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi.
4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (zhruba 25 minut).
5.Hotové rohlíčky posypte moučkovým cukrem.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz