Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Šlehačkové rohlíčky - sladká varianta

Rychlá jídla
DSC_0773.jpg
Ingredience
36 x 
250 ml smetany ke šlehání
250 g másla
1 lžička soli
2 vejce
400 g hladké mouky (další mouku na vypracování těsta)

na posypání

plátkované mandle

na náplň

jablečná nebo švestková povidla
marmeláda
ořechová nebo maková nádivka

Postup

1.Vezměte si velkou mísu. Do té nejprve nalijte smetanu ke šlehání a poté přidejte na kostičky nakrájené povolené máslo. Přidejte sůl a 1 vejce. 2.Vše zasypte hladkou moukou a vytvořte těsto. Přendejte na vál a vypracujte, aby bylo těsto hladké a nelepivé. Možná bude potřeba přidat další mouku. Těsto si rozdělte na 4 díly. Každý díl zvlášť rozválejte na kulatý plát a rozkrájejte na 8 trojúhelníků (jako pizzu).
3.Do širší části trojúhelníku dejte vždy trochu náplně a zarolujte do tvaru rohlíčku. Rohlíčky naskládejte na plech s pečicím papírem. Potřete rozšlehaným vejcem a posypte mandlemi. 4.Pečte v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova (zhruba 25 minut).  5.Hotové rohlíčky posypte moučkovým cukrem.
DSC_0759.jpg DSC_0754.jpg DSC_0765.jpg DSC_0769.jpg

Připravte si ještě