Datlové slané koláčky


Ingredience
40 x 
350 g hladké mouky
8 g kypřicího prášku
45 g studeného másla
200 ml podmáslí nebo mléka
špetka soli
10 sušených datlí
1 vejce
8 g kypřicího prášku
45 g studeného másla
200 ml podmáslí nebo mléka
špetka soli
10 sušených datlí
1 vejce
Postup
1.Předehřejte si troubu na 200 °C (použijte horký vzduch).
2.Do mísy food processoru či do mísy, pokud budete těsto zpracovávat ručně, si nasypte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte na kostky pokrájené máslo a krátce zapněte robota, případně rychle zpracujte rukama. V těstě by měly být drobné kousky másla.
3.Přidejte na malé kousky pokrájené datle a opět zpracujte. Poté přimíchejte mléko, ručně lze použít příborový nůž, pomocí kterého budete mléko postupně zapracovávat. Pokud používáte robot s nožy, můžete za chodu do těsta pomalu přilévat mléko.
4.Těsto vyndejte na pomoučený vál, podle potřeby můžete přidat mouku, pokud je těsto lepivé. Mělo by vám vzniknout hladké nelepivé těsto.
5.Vyválejte na plát vysoký asi 1 cm.
6.Pomocí 4cm vykrajovátka vykrojte kolečka. Ta dávejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě cca 12 minut dozlatova.
7.Nechte krátce vystydnout, můžete rozkrojit a podávat. Z této dávky jsem měla 40 koláčků.
8.Na datlové koláčky se hodí například krémový sýr s prosciuttem a modrým sýrem, krémový sýr s uzeným lososem a koprem, domácí paštika apod.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz