Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Datlové slané koláčky

Rychlá jídla
46473257_258253275045105_4214041462079225856_n.jpg
Ingredience
40 x 
350 g hladké mouky
8 g kypřicího prášku
45 g studeného másla
200 ml podmáslí nebo mléka
špetka soli
10 sušených datlí
1 vejce

 

Postup

1.Předehřejte si troubu na 200 °C (použijte horký vzduch). 2.Do mísy food processoru či do mísy, pokud budete těsto zpracovávat ručně, si nasypte mouku s práškem do pečiva a solí. Přidejte na kostky pokrájené máslo a krátce zapněte robota, případně rychle zpracujte rukama. V těstě by měly být drobné kousky másla. 3.Přidejte na malé kousky pokrájené datle a opět zpracujte. Poté přimíchejte mléko, ručně lze použít příborový nůž, pomocí kterého budete mléko postupně zapracovávat. Pokud používáte robot s nožy, můžete za chodu do těsta pomalu přilévat mléko. 4.Těsto vyndejte na pomoučený vál, podle potřeby můžete přidat mouku, pokud je těsto lepivé. Mělo by vám vzniknout hladké nelepivé těsto.
5.Vyválejte na plát vysoký asi 1 cm. 6.Pomocí 4cm vykrajovátka vykrojte kolečka. Ta dávejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vajíčkem. Pečte v předehřáté troubě cca 12 minut dozlatova. 7.Nechte krátce vystydnout, můžete rozkrojit a podávat. Z této dávky jsem měla 40 koláčků. 8.Na datlové koláčky se hodí například krémový sýr s prosciuttem a modrým sýrem, krémový sýr s uzeným lososem a koprem, domácí paštika apod.
46474677_339683136823918_5799433385612935168_n.jpg 46701048_346377326121939_6849689529574490112_n.jpg 46643947_354041428490480_1432227441228644352_n.jpg 46479905_289740291655395_5773187364453089280_n.jpg

Připravte si ještě