Celerový krém

Ingredience
4 x 
1 celer
1 petržel
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,75 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
150 ml smetany na vaření
pár kapek citrónové šťávy
1 lžíce másla
sůl
1 petržel
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,75 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
150 ml smetany na vaření
pár kapek citrónové šťávy
na krutony
toustový chléb nebo jiné světlé pečivo1 lžíce másla
sůl
Postup
1.Na másle orestujte nastrouhaný celer a petržel. Když zelenina začne zlátnout, zasypte moukou. Společně chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Vařte do změknutí zeleniny.
2.Potom rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Přilijte smetanu a ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Chvíli společně povařte a nakonec zakápněte citrónovou šťávou.
3.Na krutony pokrájejte pečivo na kostičky. V troubě předehřáté na 200 °C rozehřejte na plechu s vyšším okrajem máslo a nasypte krutony. Opečte dozlatova a osolte.




Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz