Celerový krém

DSCN1396.jpg
Ingredience
4 x 
1 celer
1 petržel
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
0,75 l zeleninového vývaru
sůl
pepř
drcený kmín
150 ml smetany na vaření
pár kapek citrónové šťávy

na krutony

toustový chléb nebo jiné světlé pečivo
1 lžíce másla
sůl

Postup

1.Na másle orestujte nastrouhaný celer a petržel. Když zelenina začne zlátnout, zasypte moukou. Společně chvíli restujte a poté zalijte vývarem. Vařte do změknutí zeleniny. 2.Potom rozmixujte dohladka ponorným mixérem. Přilijte smetanu a ochuťte solí, pepřem a drceným kmínem. Chvíli společně povařte a nakonec zakápněte citrónovou šťávou.
3.Na krutony pokrájejte pečivo na kostičky. V troubě předehřáté na 200 °C rozehřejte na plechu s vyšším okrajem máslo a nasypte krutony. Opečte dozlatova a osolte.
DSCN1368.jpg DSCN1376.jpg DSCN1392.jpg DSCN1394.jpg

Připravte si ještě