Králík na divoko

Ingredience
4 x 
4 porce králíka
20 dkg slaniny(polovinu na prošpikování)
sádlo
2 jablka
1 cibule
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
sůl
2 dcl bílého vína
20 dkg slaniny(polovinu na prošpikování)
sádlo
2 jablka
1 cibule
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
sůl
2 dcl bílého vína
Postup
1.Králíka prošpikujte slaninou a osolte z obou stran. Je dobré si slaninu nakrájet na špalíčky a vložit na chvíli do mrazáku, bude se s ní lépe pracovat.
2.Cibuli si nakrájejte nahrubo, zbytek slaniny na kostičky a jablka oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
3.V pekáčku nebo pánvi si orestujte na sádle cibuli a slaninu. Když je cibule opečená dozlatova, přidejte jablka a koření (jalovec, pepř, nové koření a bobkový list) a společně ještě chvíli restujte.
4.Poté vložte králika a opečte z obou stran. Když je králík opečený, snížíte plamen podlijte vodou a duste.
5.V půlce dušení přilijte bílé víno. Průběžně podlévejte vodou. Duste zhruba hodinu a půl (dokud nebude maso měkké).
6.Králíka vyjměte z výpeku, vyndejte koření a ponorným mixérem rozmixujte na hladkou omáčku.
7.Králíká podávejte z karlovarský nebo houskovým knedlíkem a polijte připravenou omáčkou.


Připravte si ještě
Copyright © 2018 segryvkuchyni.cz