Ségry v kuchyni

Jsme dvě ségry Adél a Veru a milujeme vaření, pečení a focení. Používáme kvalitní potraviny, žádná umělá dochucovadla ani polotovary nám nesmí přes práh. Všechna jídla jsme vlastnoručně uvařily, nafotily a poté s pomocí rodiny a přátel snědli. U receptů je mimo jiné vždy uveden počet porcí a také přesný rozměr použité formy. Tak přejeme hodně štěstí při vaření a dobrou chuť. Najdete nás na Facebooku i Instagramu.

Králík na divoko

DSCN1644.jpg
Ingredience
4 x 
4 porce králíka
20 dkg slaniny(polovinu na prošpikování)
sádlo
2 jablka
1 cibule
4 kuličky jalovce
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
6 kuliček celého pepře
sůl
2 dcl bílého vína

Postup

1.Králíka prošpikujte slaninou a osolte z obou stran. Je dobré si slaninu nakrájet na špalíčky a vložit na chvíli do mrazáku, bude se s ní lépe pracovat. 2.Cibuli si nakrájejte nahrubo, zbytek slaniny na kostičky a jablka oloupejte a nakrájejte na větší kostky. 3.V pekáčku nebo pánvi si orestujte na sádle cibuli a slaninu. Když je cibule opečená dozlatova, přidejte jablka a koření (jalovec, pepř, nové koření a bobkový list) a společně ještě chvíli restujte.
4.Poté vložte králika a opečte z obou stran. Když je králík opečený, snížíte plamen podlijte vodou a duste. 5.V půlce dušení přilijte bílé víno. Průběžně podlévejte vodou. Duste zhruba hodinu a půl (dokud nebude maso měkké). 6.Králíka vyjměte z výpeku, vyndejte koření a ponorným mixérem rozmixujte na hladkou omáčku. 7.Králíká podávejte z karlovarský nebo houskovým knedlíkem a polijte připravenou omáčkou.
DSCN1633.jpg DSCN1647.jpg

Připravte si ještě